banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Viranşehirliler 'taş atma, mail at'tılar

Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen çocuklarla ilgili düzenlemeler de içeren ''Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'' TBMM'de kabul edilerek, yasalaştı.

Taş atan Çocuklarla ilgili olarak AK Parti Viranşehir Gençlik Kolları Teşkilatı bir çalışma yaptıklarını ve çalışmasının ismi ise "Taş atma, Mail at" at şeklinde isteklerini, eksikliklerini ve taleplerini bakanlıklara ilettiklerini ifade ettiler.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Viranşehir Gençlik Kolları başkanı Yusuf Göçmen; Başta Sağlık, Milli Eğitim, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına ve ilgili bürokratlara "taş atan çocuklar"ın sorunlarını tespit ettik. Saha çalışması neticesinde tespitlerimizden bazıları, bu bölgede derslik açıklarımız var, eğitimci eksikliği var, sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar (Park, Spor kompleksi, Sanat merkezleri, Gençlik merkezleri, Kadın eğitim merkezleri vs…) yeterli değil, kadınları sosyalleştirecek projeler eksik, velilerin çocuklarıyla yeterli ilgiyi göstermemeleri var, okuma ve yazma oranının düşük olması, mevsimlik göçün yoğunlukla yaşanması, ekonomik problemlerin yüksek olması başlıca sebepleridir.

Bu tespitlerimi mail olarak ilgili yerlere gönderdik.

Bugün taş atan çocuklarla ilgili yasa TBMM'den onaylandı. Yeni yasada taş atan çocuklara cezaların alt sınırları düşürülüyor. Ayrıca en önemlisi de çocuklar artık "terör suçu" işlemiş sayılmayacaklar. Dolayısıyla Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmayacaklar. Bu esneklik yerinde yapılmıştır. Çünkü çocukla yalnız başlarına karar veremezler. Suça itiliyorlar. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bugün yapılacak yatırımlarla yarının çocuklarına çalışma alanı oluşur. Biz iyi bir çalışma alanı hazırlayabiliriz. Dedi.

İşte yeni yasanın içeriği;

Yasaya göre, katıldıkları kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde ihtar ve zor kullanmaya rağmen dağılmayanlara verilen cezanın alt sınırı 1,5 yıldan 6 aya indirilecek.

Cezanın üst sınırında (3 yıl) değişiklik olmayacak. Bu kişiler, asliye ceza mahkemelerinde yargılanacak. Söz konusu ceza, toplantı ve gösteri yürüyüşünün düzenleyicileri açısından ise yarı oranında artırılarak uygulanacak.

Çocuklar özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanmayacak

Çocuklar, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaları ve örgüt propagandası suçunu işlemeleri halinde  ''terör suçu'' işlemiş gibi yargılanmayacak. Buna göre, kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen çocuklar, ağırlıklı olarak bu hüküm nedeniyle tutuklandıkları veya hüküm giydikleri için, salıverilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.