banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi

Viranşehirde perşembe eylemi devam ediyor

 ile proteste edildi. Basın açıklamasını yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Hacı Çetin, yeni Anayasa paketini ve çocuklara reva görülen uygulamaları değerlendirdi.
Viranşehir'de KCK Türkiye yapılanması operasyonu kapsamında Belediye Başkanlarının tutuklanması her Perşembe olduğu gibi bu Perşembe de protesto edildi. Viranşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe Başkanı M. Ali Türk, Belediye Meclis Üyeleri, BDP ilçe yöneticileri Eğitim-Sen ilçe yöneticileri ve Belediye personelleri katıldı. Belediye personelleri adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Hacı Çetin, yeni Anayasa
paketini değerlendirerek, bu paketin 12 Eylül Anayasasından farklı olmadığı, toplumsal beklentilere cevap olmaktan çok uzak, yama niteliğinde bir paket olduğunu söyledi. 23 Nisan Çocuk Bayramına da değinen Çetin, "Bir haftadır bayram etkinliklerinin yapıldığı, dışarıdan gelen çocukların en iyi şekilde karşılanıp, ağırlandığını ama kendi ülkemizdeki çocuklara bırakın bu şekilde davranmayı, onlara ölümleri, zindanları, işkenceleri, kafa ve kollarını kırmayı, yoksul ve eğitimsiz bırakılmayı reva görüyorlar.
Evet bu sistemin kendi çocuklarına 23 Nisan hediyesi olarak uygun gördüğü ödül tek kelime ile 'acı'dır. Belediye başkanlarının serbest bırakılıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Bu tür anti demokratik uygulamalarla bir yere varamayacak. Tutuklu bulunan Belediye Başkanlarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz"
dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.