banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Viranşehirde gergin gece, Vekil Aydoğan; PKK terör değildir

BDP Viranşehir ilçe örgütünün Ramazan şenlikleri kapsamında düzenlediği etkinlikte partililerle polis arasında arbede çıktı.

 

MED Kültür Merkezi Anfi tiyatro ‘da düzenlenen etkinlikte konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan “ Başbakan’ın BDP korktuğu için PKK’ya bölücü terör örgütü diyemiyor sözlerini hatırlatarak, “ Başbakan’a şunu söylemek isterim. Biz kimseden korkmuyoruz, kormayızda. Korkacak olsaydık, bu siyaseti bu politikayı yapmazdık. İnancımız Şudur ki, PKK bir terör örgütü değildir. Bunun için terör örgütü demiyoruz. Terör örgütü olmadığına inanıyoruz. PKK Kürt halkının kimliğini, ana dilini, kültürünü demokratik koşullarda elde edilemediği için, silahla elde etmek amacıyla Kürt Sorununu silahlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak amacıyla dağa çıkmış bir Gerilla örgütüdür. Bunu böyle bileceksiniz. Sizde çok değil 5 yıl sonra tıpkı İngiltere’deki nasıl İRA gerillası diyarsanız, nasıl baskı gerillalarına BASK gerillası diyarsanız, nasıl SRILANKA gerillalarına gerilla diyarsanız deyin” dedi.

 

Bu konuşma ile ortalık gerilince güvenlik güçleri grubun dağılmasını istedi.

Polis’in uyarılarını dikkate almayan kalabalık devam edince Polis kalabalığa gaz bombası ile müdahale etti. Çıkan arbedede çok sayıda kişi ve çocuk biber gazından etkilendi. Atılan biber gazından BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Akdoğan’da etkilendi.

Çıkan olaylardan sonra açıklama yapan BDP’li Milletvekili Nursel Aydoğan, bölgedeki diğer illere göre Urfa da farklı bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Hem Valilik uygulamaları, hemde polis uygulamalarının çok farklı olduğunu söyledi.

Yapılmak istenen hiçbir demokratik gösteriye Şanlıurfa’da izin verilmediği ifade eden Aydoğan, bir genel başkanın Urfa ya gelişine bile tahammül edilmeyen bir durumla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Halkın demokratik etkinlikte gösterdiği ilgi ve konuşmamın akabinde geliştirildiği bir tablo bahane edilerek yine her zamanki gibi Halkın üzerine gaz bombalarıyla bir saldırı olduğunu sözlerine ekleyen Aydoğan, “ Bu kabul edeceğimiz bir durum değil. Daha önce genel başkanımızın da urfaya gelişinde Urfa Valiliğinin artık bu şekilde davranılmayacağı, bir süre sonrada bu anti demokratik tutum ve tavrın tersine döneceğini ifade ediyorum. Urfa Valiliğinin ve emniyetin bu tavrını şiddetle kınıyorum. Biz Demokratik eylem ve etkinliklerimize devam edeceğiz. Sözümüzü söylerken Ne valilikten nede emniyet müdürlüğünden izin alacağız. Doğru bildiğimiz ne varsa söylemeye, doğru bildiğimiz ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Şeklinde konuştu.

 

Haber-Foto: Mustafa Çapanak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.