banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Viranşehir’de BDP’li kadınlar; Erdoğan Suriye’den Elini Çek dediler

Kışla Mahallesinde bulunan BDP İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasına Urfa ve ilçelerinden de kadınlar katıldı. “Erdoğan Suriye’den Elini Çek, Tecride Hayır Diyaloga Evet” yazılı dev pankartın açıldığı basın açıklamasında “Savaşa Hayır, barış hemen şimdi” şeklinde dövizler açıldı.

Toplanan kadınlar adına açıklama yapan Emine Çetiner, yaşanan sürecin defalarca denendiğini ama bir sonuç alınmadığına dikkat çekti. Çetiner : “Biz kadınlar olarak AKP’nin güvenlikçi politikalardan vazgeçmesini, her gün yaşanan çatışmalardan dolayı ölümlerin önüne geçmesi için AKP’nin Kürt düşmanlığını bırakıp, meselenin demokratik ve barışçıl çözümü için Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki yasadışı tecridin kaldırılması, zaman kaybetmeden müzakereler başlanması, keyfi tutuklamalarla cezaevine doldurulan binlerce Kürt Siyasetçinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde çatışma sürecinde yaşanan ölümlerden ve yaşanacak tüm olumsuzluklardan AKP Hükümeti sorumludur.” Diye konuştu.

 

Anadan Barış Çağrısı

 

Açıklamanın ardından bir dakikalık oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sırasında İde adında bir kadın polis ve basın mensuplarına dönerek, Kürtçe  “Edi Bese (artık yeter,barış istiyoruz.Artık Çocuklarımızın cenazelerini görmek  istemiyoruz. Gözyaşı istemiyoruz anaların gözyaşları akmasın, askerde bizim, gerilla bizim!”diye  konuştu.

 

Haber-Foto: Mustafa Çapanak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.