banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Viranşehir OSB açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde inceleme ve açılışlara katıldı. Sabah saatlerinde GAP Havaalanına gelen Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte karayolu ile Viranşehir’e hareket etti.  

 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) açılış törenine katılan Bakan Çelik, bir hafta önce görevine başlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e başarılar diledi.

 

OSB’nin açılışında bir konuşma yapan Bakan Çelik, Türkiye’nin her alanda yeniden inşa edildiğini inşa edildiğini belirterek, dünyada üstlendiği role değindi.

 

Gelişmiş ekonomilerin ciddi krizlerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Bakan Faruk Çelik, “Büyümeden vazgeçtiler toplumsal birliği sağlamakta zorlanıyorlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayken Türkiye, 2011'in ilk 3 ayında yüzde 11'in üzerinde, ikinci 3 ayında yüzde 8'in üzerinde büyüyor; bu başka ülkelerde yok. Dünyada şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Gerçekten birinci çeyrekte birinci olarak büyüyen devletlerin önünde Türkiye var. Bunun görülmesi, anlaşılması son derece önemlidir. Buna paralel işsizlik de düşüyor. Geçen sene haziran ayında 10,5 olan işsizlik bu haziran ayında 9,2 olarak gerçekleşti. Yani iyileşme topyekûn, enflasyon tek haneli rakamlarda seyrediyor. Bütün bunlar içerideki istikrarla gerçekleşti” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, Bir haftadır şehri tanımaya çalıştığını ve bunun için brifingler aldığını belirterek, “Bir yandan bunu yaparken, diğer taraftan da Şanlıurfalılarla kucaklaşmaya çalışıyoruz. Bir haftada Şanlıurfalının bize gösterdiği yoğun ilgiye, teveccühe; minnetlerimiz şükranlarımı sunuyorum. Çok şükür ki Peygamberler Şehrine hizmet etme şerefini bizlere bahşettiler. Bizler tercih edildik. Bunun için de Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza da minnet ve şükran duygularımı arz ediyorum” dedi.

 

Şanlıurfalılarla birlikte el ele verip şehri ileriye taşıyacaklarını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın hizmete susadığını; ekonomiyi, eğitim konuştuğunu ve artık kalkınmayı, sanayileşmeyi düşündüğünü belirtti. Herkesin desteğiyle Şanlıurfa’ya güzel hizmetler yapılacağı inancında olduğunu aktaran Vali Güvenç, “Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ve yönetim anlayışları da değişiyor. Buna paralel olarak, bizlerin de devlet anlayışı, hükümet anlayışı ve idare anlayışı, vali anlayışı değişti. Vali devlet için var, Bakan devlet için var. Bizler milletin hizmetkârıyız.

 

Şu Viranşehir’de Organize Sanayi Bölgesi açmak; daha görevimin birinci haftasında çok büyük mutluluk ve gurur verdi. İnanıyorum ki Sayın Bakanımızın desteğiyle, insanımızın geleceği daha aydınlık olacak ve çok daha iyi hizmetler alacağız. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Şanlıurfa ve Viranşehir’e hayırlı uğurlu olsun”  şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Seyit Eyüpoğlu, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve fabrikatörlerle birlikte Viranşehir OSB’nin açılış kurdelesini kesti.  Bakan Çelik ve Vali Güvenç ile beraberindekiler daha sonra, bir bulgur fabrikasının açılışına da katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.