banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Viranşehir Belediyesi Uludere katliamını kınadı
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediye Başkanı ve tutuklu Kürt siyasetçiler için yapılan karaperşembe eylemi kışla mahallesinde bulunan Viranşehir Belediyesi'nin Hizmet binası önünde yapıldı. Eyleme ilçe Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, BDP İlçe Eşbaşkanları Halis Aktaş, Birgül Özkara, BDP İlçe Yöneticileri, Belediye Personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Karaperşembe eyleminde bir Açıklama yapan viranşehir ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken açıklamasında; 'Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde, F-16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 35'i aşkın köylünün yaşamını yitirdiği katlimanı kınayarak başladı. Uluğtürken konuşmasına şöyle devam etti : "Evet değerli yoldaşlar bu kaçıncıkara haftamız,kaçıncı kara yılımız artık sayamıyoruz.çünkü Kürtlerin  her günü gözünü açtığı sabah kararıyor.Evet bugün de o kara günlerden biri.Kürtler için yine bomba,yine kan,yine ölüm.Yer Şırnak Uludere Ortasu köyü.35 ölü 13 kayıp.Buna hiçbir yürek dayanmaz, bunu hiçbir kitap kabul etmez.Kürtler açık bir soykırım ile karşı karşıya ve bütün medya, bütün dünya ve “insanlık” susuyor,izliyor.



Tarih ve Kürtler bunu kabul etmeyecek.Her zaman olduğu gibi direnmekten başka yolumuz yok bizim.Bir taraftan siyasi operasyonlarla Kürtler cezaevlerine koyulmakta,diğer taraftan da savaş uçakları ve kimyasal bombalarla yok edilmek

istenmektedir.Her koldan Kürtlere saldırarak yok etmeye çalışan bu zihniyeti kınıyoruz." Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken: "Bir taraftan Kürtlerin duyguları okşanırken diğer taraftanda bugün olduğu gibi yok edilmek isteniyor. Bunu yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki,hiçbir zaman kendi Kürtlerini oluşturamayacaklar. Kürtleri bombalarla ,

cezaevleri ile bitiremezsiniz.Buradan tekrar tekrar tüm dünyaya ,tüm duyarlı çevrelere sesleniyoruz,hemen buna bir dur denmeli. Artık gerçekten yeter,yeter,yeter.Kanlı ve kirli ellerinizi Kürtlerin üzerinden çekin.Tüm operasyonların hemen durdurulmasıve tek suçları Kürt olmak olan cezaevindeki  arkadaşlarımızın   serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu. Açıklamanın ardından eylem 5 dakikalık oturma protestosu ile son buldu.

Osman Varta / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.