banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vekillerde gizli anket paniği

Erdoğan, milletvekilleri için parti yöneticileriyle bile paylaşmadığı üç araştırma yaptırdı.

 

12 Haziran’da koltuğu kaybetme kaygısı yaşayan AKP’li vekiller, Erdoğan’ın gizli anketler yaptırdığını öğrenince daha büyük korkuya kapıldı.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, mevcut milletvekillerinin performanslarını ölçmek için üç ayrı gizli anket yaptırıp bunu partinin yöneticileriyle de paylaşmayınca AKP milletvekillerini sıkıntı bastı. Erdoğan’ın anketi gizli tutması milletvekilleri arasındaki “çizik” stresini arttırdı.

 

12 Haziran’daki seçim öncesi AKP’li vekillerin “büyük çizik gelecek” kaygıları, Başbakan Erdoğan’ın, “Milletvekilleriyle ilgili anketler yaptık. Halk karne verdi” sözleriyle zirve yaptı. Milletvekilleri, Erdoğan’ın açıkladığı anketten kendileri için nasıl sonuçlar çıktığını öğrenmek için parti yöneticilerinden bilgi almaya çalışınca ankete ilişkin “gizliliğin” çok daha üst boyutlarda olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Milletvekillerinin soruları üzerine, kendileri de milletvekili olan AKP yöneticilerinin de anketlerin içeriğini bilmediklerini ortaya çıktı.

 

AKP’de adaylar parti yöneticilerinin başkanlığında oluşturulacak gruplarca yapılan eğilim yoklamalarıyla belirleniyor. Ancak mevcut milletvekilleri bu yoklamaların dışında tutuluyor. Edinilen bilgilere göre bu nedenle Erdoğan, adaylıklar konusunda ilk adımı mevcut milletvekillerinin adaylığıyla ilgili attı. Erdoğan, mevcut milletvekillerinin seçim bölgelerindeki performanslarını ölçmek için Urfa dahil olmak üzere birçok ilde anket yaptırdı.

 

Erdoğan, üç ayrı şirkete yaptırdığı ankette seçmenlere milletvekillerinin yeniden aday gösterilmesini isteyip istemediklerini sordu. Erdoğan, aynı anketle AKP milletvekillerinin yanı sıra diğer partilerin mevcut milletvekillerinin durumlarını da soruşturdu. Anket sonuçları şirketlerce doğrudan Erdoğan’a teslim edildi.

 

Erdoğan, anket sonuçlarıyla ilgili parti yöneticilerine de şu ana kadar sır vermedi. Erdoğan’ın 2007 seçimlerinde milletvekillerinin neredeyse yarıya yakınını çizmesi gerçeğini de göz önüne alan AKP’li vekiller, anketin çok gizli tutulmasını, “Bu kez çizik daha büyük olacak. 340 milletvekilinden 150-200’ü yeniden gelemeyecek” şeklinde değerlendirdi.

CUMHURİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.