banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Vekiller Urfa'ya çıkarma yaptı VİDEO

KİK Komisyonu Üyesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelen KİT Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz ve 16 KİK üyesi milletvekili, havaalanında Vali Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılandı.

Ceylanpınar’da yaşayan Göçerlerin sorununu çözmek için kente gelen TürkiyeBüyük Millet Meclisi KİK Komisyonu üyeleri, ilk olarak Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ettiler.

Vali Güvenç tarafından kapıda karşılanan komisyon üyeleri daha sonra şeref salonuna geçerek, burada bir süre sohbet ettiler. ValiGüvenç, KİK Komisyonu üyelerini Şanlıurfa’da görmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Heyetimiz hafta sonu şehri gezecekler. TİGEM arazilerini gezecekler. Komisyonda görüşülen konularla ilgili de mutlaka belirli değerlendirmelerde bulunacaklar” dedi.

 

Vali Güvenç, Şanlıurfa’yı anlattı

Şanlıurfa’nın Dünya’nın en eski şehirlerden birisi olduğuna dikkat çeken Güvenç, “Modernle klasiğin, eskiyle yeninin  bir arada olduğu doğal ve tabi zenginliklerin yanında kültürel varlıkların da, çok zengin olduğu çok güzel bir il. Tek başına Türkiye’nin sulanabilir arazisinin yüzde 11’ini sınırlarında barındırıyor.932 Bin hektar sulanabilir arazisi var. Bu Hollanda’nın sulanabilir arazilerinden daha geniş bir alana tekabül ediyor. Böyle bir zenginlik var.Devletimiz 40-50 yıllık çalışmaların sonunda bu arazilerin 2 Milyon 100 Bin dekarını sulamaya başlamış bulunmakta. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu rakam inşallah 6 Milyon dekara çıkacak. Dolayısıyla Türkiye’nin tarım merkezi, tahıl ambarı bu şehir” diye ifade etti.

2 Milyon sulanabilen araziyle Türkiye’nin pamuğunun yüzde 40’ını Şanlıurfa’nın ürettiğine de vurgu yapan Güvenç, “Türkiye’nin fıstığının yüzde 50’sini biz üretiyoruz. Mercimek ve buğdayda da birinci sırada bulunuyoruz. Önemli bir tarım kenti, turizm kenti. Herkes Urfa’yı İslam camiası Hz. İbrahim’le tanıyor. Şimdi buna Göbeklitepe eklendi. Göbeklitepe, yeryüzündeki en eski tapınak. 11 Bin 500 yıllık geçmişe giden geçmişi ve tarihi var.  Şanlıurfa’ya bu alanda uluslar arası alanda da bir turizm destinasyonu olacak. Türkiye’nin en büyük müzesinin inşaatı Şanlıurfa’da sürüyor. Bunun yanında Atatürk Barajı, Halfeti veBirecik Barajları da görülmeye değer ve önemli yerlerdir. İnşallah bu kısa sürede güzel itibarlarla ilimizden ayrılırsınız diye temenni ediyorum” diye kaydetti.

 

Kaçak elektrikte kötü imajı sileceğiz

Vali Celalettin Güvenç, kaçak elektrikle de ilgili çok ciddi bir kapsamlı çalışma başlatmış bulunduklarını dile getirerek, “Umarım bu yıl sonuna doğru kaçak elektrik konusunda kötü imajımızı silmeyi başaracağız” dedi. Güvenç, şuanda 500 Milyon’un üzerinde teşvik belgesi alıp yatırım talebi eden büyük firmaların olduğunu belirterek, arsa bulmakta zorlandıklarını ve Şanlıurfa’nın önünün açık olduğunu söyledi.

KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da, kendilerine ev sahipliği yapan Vali Celalettin Güvenç ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, “Biz komisyon olarak Sayıştay’ın bize hazırladığı raporlar üzerinden çalışmalarımızı yapıyorduk. Ancak Şanlıurfa’da bulunun Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını da komisyon olarak bizzat yerinde görmek, sorunları bizzat yerinde tespit etmek ve Parlamento olarak da yapılması gerekenler varsa da buna göre adımlarımızı atmak üzere bugün buradayız. Tabi bir yandan resmi çalışmalarımızı yaparken de Şanlıurfa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bu anlamda göreceğiz” şeklinde konuştu.

KİK Komisyonu üyeler, daha sonra Balıklıgöl ve Göbeklitepe’yi gezmek üzere Valilik binasından ayrıldılar. Komisyon üyeleri, yarın da Ceylanpınar ilçesinde bulunan TİGEM arazisinde incelemelerde bulunacaklar.

Kaynak: Urfastar.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.