banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Vekil Tanal'dan Şanlıurfa'da savaş açıklaması

Cumhuriyet halk partisi İstanbul milletvekili Mahmat Tanal parti binasında basın açıklaması yaptı. Tanal, Suriye'ye yapılacak operasyon hakkında konuştu. 
Tanal,Suriye ile ilgili olası bir operasyon yapılırsa TBMM'de verilen yetki teskeresi uçağımızın düşürülmesi, Akçakale ve Ceylanpınar'da vatandaşlarımızın ölmesi, Reyhanlı'da olaylar ile ilgiliydi. Bu yetki teskeresi yaklaşık olarak 1 yıldır kullanılmadı. Ne zaman ki Amerika ve İsrail, Suriye'ye gireceğiz dedi bu teskere kullanılmak istendi. Sayın Başbakan 1 yıl önce Suriye'den gelecek olası saldırılara karşı müdahalede bulunmak için yetki teskeresi istemişti. TBMM de bu yetkiyi verdi. Savaş ilanına karar vermek için Türkiye'nin kendi parlamentosu ile görüşmesi gerekir. 
Tanal, olası bir savaşta riskli bölgeler Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay gibi sınırdaki şehirlerdir. Buralarda herhangi bir tedbir alınmış değil. Savaşı zenginler çıkarır fakirler ölür. Şanlıurfa'da hükümet ne tür tedbirler aldı. Bu güne kadar hiçbir tedbir alındığını görmedim. Şu anda mevcut olan hastaneler Şanlıurfa'da şu anda yetersiz kalırken, bir savaş durumunda halk ne yapacak? Herhangi bir plan, program yok. Hatta akla şu soru da geliyor. Şu anda AKP düşüştedir. AKP Anayasamızın 78. maddesine göre savaş çığırtkanlığı da çıkarıp seçimleri de erteleme düşüncesinde olabilir. Böyle bir senaryo da akıllarına gelebilir. Anayasa'nın 78. maddesine göre savaş durumunda seçimler 1 yıl ertelenebilir. Bunu düşünmüş olabilirler. 
Tanal,sayın Başbakan Van Münit olayında İsrail'e başkaldırmıştı. ve çok sert konuşmuştu. O dönemde Türkiye en fazla ticareti İsrail ile yapmıştı. Patriotlar Türkiye'yi mi koruyor? Onlar Amerikan üslerini ve İsrail'i koruyor. Halk kendi halinde bekliyor. Savaşlar hep yıkımdır. Onun için hep barıştan yana konuşmamız gerekir. Türkiye resmen Amerika'nın jandarmalığını yapıyor. 12 yıldır Amerika'nın güdümündeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emperyalist devletlerin Ortadoğu'da jandarmalığını yapmamalı, bağımsız politikalarını korumalıdır.

Tanal, Bakan Çelik'e seslendi
Tanal, Şanlıurfalı vatandaşlar Şanlıurfa'da iş bulamıyor çünkü daha ucuz ücretlerle ve sigortasız olarak Suriyeliler çalıştırılıyor. Peki devletler özel hukukuna baktığımızda yabancılar çalışamaz diyor. 
Şanlıurfa milletvekili olan Çalışma Bakanına sesleniyorum: Şanlıurfalı burada işsizken daha ucuz ücretle Suriyeliler çalıştırılıyor. Siz buna neden göz yumuyorsunuz? Önce kendi vatandaşımızı istihdam etmemiz gerekir. Burada zarar gören Urfalı hemşerilerimdir.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaCHPMahmut Tanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.