banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı İzmir Samsat kapı meydan kulüp Başkanı İstanbul

Vekil KCK protestosu için gazeteci oldu
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bugün yakalanan 38 gazeteciyi protesto etmek için Hilvan ilçesinde sokaklarda BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici ve BDP Şanlıurfa il başkanı Fatma İzol, iki gazetecinin kamera ve fotoğraf makinesini alarak ilçenin sorunlarını ve Türkiye gündemni vatandaşa sordular .

BDP il başkanı Fatma İzol kameraman oldu, BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim biniciye soru sordu yakalanan gazetecileri ile ilgili acıkılama yapar mısınız? dedi. Milletvekil Binici ise: "Biz bugün yakalanan 38 gazeteciyi protesto ediyoruz  Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri bakanı Sayın Naim Şahin'e sesleniyorum, Gazetecileri yakalayıp içeri atmaktan bırakın artık bizde gazetecilerin yedekleri olarak sokaklardayız halkımızla beraberiz sorunlarını dinliyoruz gazeteci olarak. biz basının yalnız olmadığını basının önemli bir rolü olduğunu ifade ederek demokratik özgür basının  susturamazlar. Kürt halkının yayın kolu olan DİHA, Özgür Gündem ve Azadi Velat çalışanlarını yakalanmasını protesto ediyorum biz buradayız gelip bizi de alsınlar dedi. Bir an önce basın çalışanlarının bırakılmasını diliyorum" dedi.



Milletvekili İbrahim binici bol bol vatandaşın fotoğrafını çekerek onların sorunlarını dinledi. Bir anda kendini kaptıran vekilin BDP Hilvan İlçe Başkanı Mükri Vakar, BDP il başkanı Fatma İzol ve partililer Özgür Gündem ve Azadi Velat gazetelerini vatandaşlara dağıttılar .


Abdullah Yiğit / Ufukturu.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.