banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Vekil Gök'ten dil sürçmesi ile ilgi açıklama

Dil sürçmesi sonucunda yanlış anlaşıldığını ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök; "Viyana’da Hoşgörü Sempozyumunda bulunduğu sırada, verdiği bir röportajı polemik konusu olan ancak konuşmanın öncesi ve sonrasını yani tamamını değerlendirdiğinizde, aslında çok da büyütülmeyecek; yorgunluk ve yoğun ortam atmosferinden kaynaklanan bunu dil sürçmesi veya kelime eksikliği diye de değerlendirebileceğimiz bir durum söz konusu olmuştur" dedi..

Dün akşam(29.11.2012) Şanlıurfa’da uydudan yayın yapan Kanal UrfaKanal GTV ve yerelden yayın yapan Edessa Tv’nin haber saatinde canlı telefon bağlantısı ile konuya ilişkin detaylı bilgi veren Vekil GÖK: ”Konuşmamın tamamını değerlendirdiğinizde aslında ne demek istediğim çok nettir. Zaten ulusal kanallardan da haber verilirken aynı anda düzeltmemde yer almaktadır.

Benim Sayın Başbakanımıza, AK Parti’ye olan sevdamı hiçbir kurum veya kişi ölçemez. Benim siyaset anlayışım hizmet ve değerler üzerinedir. Benim için AK Parti’nin güvenlik görevlisi olmak bile şereftir. Siyasete AK Parti ile başlamış, Allah nasip ederse siyasetim AK Parti ile de son bulacaktır. Benim abdestimden şüphem olmadığı gibi, ibadetimden de asla kuşkum yoktur. Bu bir zihin altı tezahürü de değildir. Biz bu konuya ilişkin gerekli açıklamaları farklı ulusal kanallarda çok kere yapmış durumdayız.

Irak’ta savaş durumu söz konusu olduğunda uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler, AB’ye bağlı bazı ülkeler duruma hemen müdahale etmişlerdir. Ancak Suriye konusunda bu hassasiyeti Türkiye’den başka hiçbir ülke neredeyse göstermemiştir. Bu bir çifte standarttır. Konuşmamda da benzer ifadeleri kullandım.

Bahsettiğim uluslararası örgütler Suriye konusunu her ne kadar unutturmaya çalıştıysalar da, burada yaşanan insanlık dramını başından bugüne kadar, hep gündemde tutan lider Sayın Başbakanımız olmuştur. Elbette ki ülke olarak Türkiye olmuştur. Suriye konusunda yürüttüğümüz politikanın haklılığını tarih en kısa zamanda yazacaktır. Bakınız hiçbir uluslararası kuruluştan yardım almadan ülkemizde barındırdığımız Suriyeli mültecilere ilişkin şuana kadar yaklaşık 450 milyon(450 trilyon) gibi bir harcama yapmış durumdayız. Biz salt kapitalist anlayışla olaya bakmıyoruz. Dış siyaseti salt çıkar amaçlı yapmıyoruz. Yani bizim için çıkarlardan daha önde değerler söz konusudur” dedi.

Vekil Gök daha sonra sözlerini: ”Biz bir beşeriz, hatalarla donatılmışız ve mükemmel olduğumu iddia etmiyorum. Buradaki yanlış anlaşılma çokta büyütülecek bir konu değildir. Bizim ne yaptığımızı, ne söylemek istediğimizi herkes net bir şekilde anlamıştır. Bundan sonuç çıkarmaya çalışanlar hiçbir şey elde edemeyeceklerdir” diye bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.