banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Vekil Ayhan, Bakan Soylu’ya Suruç Kayyımını sordu

Ayhan, önergesinde özellikle “belediyelerin mali kaynaklarının PKK'ya aktarıldığı” yönündeki iddiaların hangi yargı kararına dayandırıldığının üzerinde durdu.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) mensubu belediyelere kayyum atanması konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına yazılı bir soru önergesi verdi. Yazılı olarak da Bakan Soylu’dan yanıt isteyen Ayhan, önergesine gerekçe olarak şunları kaydetti:  "Bilindiği üzere 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminin ardından ülke genelinde OHAL ilan edilmiştir. Hükümetiniz tarafından OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile on binlerce kamu çalışanı ihraç edilmiş, on binlercesi açığa alınmış; birçok basın yayın kuruluşu susturulmuş, gazeteci, aydın, yazar, akademisyen gözaltına alınmış veya tutuklanmış; birçok DBP'li belediyeye kayyumlar atanmıştır. Şanlıurfa ilimiz Suruç İlçe Belediyesi'ne de bir vali yardımcısı kayyum olarak atanmıştır. Kayyum ataması ile birlikte Suruç Belediyesinin etrafı demir bariyerler ile kapatılmış, belediyenin önü TOMA ve zırhlı araçlar ile kapatılmış, çok sayıda güvenlik gücü ile bina ablukaya alınmış yurttaşların belediye binasına yaklaşmalarına dahi müsaade edilmemektedir.

Hükümetiniz tarafından kayyum atamaları ile olarak yapılan açıklamalarda "Belediye araçlarının hendek kazmada kullanıldığı, belediyelerin mali kaynaklarının PKK'ye aktarıldığı" ifadeleri yer almaktadır.
Kamuoyundaki genel kanı bu uygulamalar ile ciddi mağduriyetler ve hak ihlalleri yaşandığı, bu durumun toplumda kutuplaşma yarattığı, kopuşlar yaşandığı/yaşanabileceği yönündedir. Yine uzmanlar bu uygulamaların yarattığı tahribatların ciddi travmalara yol açtığı ve önlem alınmaması durumunda bu travmaların gittikçe derinleşeceğini belirtmektedirler.

Bu bağlamda;
1. Suruç ilçe belediyemiz en son hangi tarihte denetlenmiştir? Bu denetleme sonucu herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise nasıl sonuçlanmıştır?
2. Suruç Belediyesi Eş Başkanlarımız hakkında kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı mevcut mudur?
3. Suruç ilçemizde hendek kazma, barikat kurma olayları yaşanmış mıdır? Yaşanmış ise belediye araçlarının kullanıldığına dair herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
4. Suruç Beledisinin mali kaynaklarının PKK'ye aktarıldığına dair sonuçlandırılmış herhangi bir soruşturma veya yargı kararı mevcut mudur?
5. Yurttaşların belediye binasına girişlerinde ne tür bir prosedür uygulanmaktadır?
6. Suruç belediye binasının güvenlik güçlerince halka kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
7. Belediye personellerinin bile, belediye binasında odalarına hapsedildikleri, belediye binasındaki birimler arası hareketlerde engellemelerle karşılaştıkları iddialarını nasıl değerlendirmektesiniz?
8. 11 Eylül 2016 tarihinde Suruç Belediyesine atanan kayyum, atandığı tarihten bu yana toplam kaç saat belediye binasında mesai yapmıştır?
9. Halktan ve personelden kopuk bir şekilde belediye hizmetlerinin yerine getirilmesini olası ve doğru buluyor musunuz?

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.