banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Vatandaş Oyunu Verdi

Seçim bildirgesinin kararını etkilemediğini belirtenlerin oranı % 52.2 olarak saptandı. 1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanacağını kaydeden seçmenin oranı ise % 91 oldu.

ANDY-AR, anket çalışmasına katılan farklı sosyo-ekonomik gruptan 1764 seçmene, “Partilerin seçim bildirgelerini takip ediyor musunuz?” diye sordu.

Katılımcıların % 59.4’ü “Evet, takip ediyorum” yanıtını verirken, % 38.6’sı “Hayır, takip etmiyorum” dedi. Aynı soruya “Bilmiyorum, fikrim yok” diyenlerin oranıysa % 2’de kaldı.


"BİLDİRGELER KARARIMI ETKİLEMİYOR: %52.2"

Araştırma şirketinin seçim bildirgeleri üzerine seçmene yönelttiği bir diğer soruysa, “Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?” oldu. Ankete katılanların % 52.2’si “Hayır, oy verme tercihimde etkili olmuyor” dedi. “Evet, seçim bildirgesi oy vermemde etkili oluyor” diyenlerin oranıysa % 46.3 çıktı. Bu soruya “Fikrim yok” diyenlerse yüzdelik pastada 1.5 oranında yer aldı.
EN BEGENİLEN BİLDİRGE AK PARTİ'NİNKİ OLDU

“En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?” sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 “AK Parti”, % 24.3 “CHP”, % 6.5 “MHP” ve % 6.4 “HDP” oldu. “Hiçbirini beğenmedim” diyenlerin yüzdesi 10.2 çıkarken, “Fikrim yok” diyenlerin oranı % 17.1 olarak ankete yansıdı.


Kaynak : Habertürk gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.