banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Vanlı depremzedelere Hilvan Belediyesi sahip çıktı
23 Ekimde Van'da meydana gelen deprem sonrasında yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş ve çoğu enkaz altında kurtarılmak üzere binlerce kişi yaralı olarak kurtarılmıştı.



Van'da devam eden artçı depremler nedeniyle yaşamları tehlikeye giren çoğu Vanlı, Van ve Erciş’i terk ederek yurdun çeşitli yerlerine göç etmek zorunda kaldı. Bugün bile devam eden zorunlu göç sürecinde depremden sağ olarak kurtulan Sarıbulak, Biter ve Eşiyok aileleri Hilvan ilçesine göç etti.



Toplam 14 kişiden oluşan 3 aileye Hilvan Belediyesi kucak açarak sıcak yuvaya kavuşturdu. Van’da iken soğuk kış şartları altında çadırda kalamayan aileler geldikleri Hilvan ilçesinde Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından belediye lojmanlarına yerleştirildi. Evleri döşenen aileler sıcak ve başlarını sokabilecekleri sıcak bir yuvaya kavuştu.



Bugün, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından ziyaret edilen aileler kendilerine kucak açan belediye başkanına ve yardımlarını esirgemeyen Hilvanlılara teşekkür ettiler. Depremin korku dolu anlarını yüzlerinde taşıyan aileler, Van’daki korkunç depremi unutamadıklarını çoğu yakınlarını kaybettiklerini dile getirdiler. Van’da sağ kutulan Sarıbulak, Biter ve Eşiyok aileleri “Van ve Erciş’te meydana gelen depremden sonra çoğu yakınlarımızı kaybettik ve birçok yakınımız da yaralı olarak enkaz altından sağ olarak kurtarıldılar. Depremin ardından devlet bize çadır ve yiyecek verdi ancak kış şartları nedeniyle ve ailede çocukların olması nedeniyle çadırlarda idare edemedik. Mecburen Hilvan’a göç etmek zorunda kaldık. Burada sağ olsun Belediye Başkanımız bize kucak açtı ve bizleri belediyeye ait lojmanlara yerleştirerek başımızı sokabileceğimiz sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Allah kendisinden razı olsun” diyerek belediye başkanına teşekkür ettiler.



Depremzede aileleri ziyaret eden belediye başkanı Aslan Ali Bayık “Van ev Erciş’te meydana gelen deprem bütün yurdu yasa boğdu. Belediye ve Hilvan halkı olarak depremzedelere yardım elini uzattık. Hilvan halkının getirdiği, soba, yiyecek, giyecek ve yatak yardımlarını Van’a ulaştırdık. Birkaç gün önce de ilçemize göç eden depremzede kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Açıkta kalmamaları için belediyemize ait lojmanlara 3 aileyi yerleştirdik. Şuan iş ihtiyacı olan aile reislerine iş istihdamı sağlamak sağlayacağız. İş istihdamını İŞKUR üzerinden sağlayacağız. Geçici de olsa iyi bir çözüm olacağına inanıyorum. Allah kimseye böyle afetler vermesin. Ölenlere Allahtan rahmet yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.



Bayık, depremde hasar gören ve çoğunluğu yıkılan yapıların göz önüne alınıp, bundan sonra ev yapacak olan vatandaşların yasalara ve kriterlere uygun bir şekilde ev yapmalarını isteyerek “ Van ve Erciş’te meydana gelen depremden hasar gören ve çoğu yıkılan binaları göz önünde bulundurmak lazım. Bundan sonra ev yapacak olan kişilerin standartlara uygun malzeme kullanarak sağlam yapı inşa etmeleri gerekmektedir. Aksini yapanlara karşı yasal işlemler yapılacaktır. İnsan hayatı bizim için önemlidir “dedi.
Mustafa Ufak / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.