banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

VALİ OKUTAN, KAYMAKAMLARLA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPTI



12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan dün ilgili kurum amirleri ile valilikte seçim öncesi alınacak tedbirler ve güvenlik önlemleri hakkında bir toplantı yaptıktan sonra bugün de kaymakam ve Vali Yardımcılarıyla da bir toplantı yaptı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan bir açıklama yaparak şunları söyledi; “24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinin almış olduğu 987 sayılı Karar, 04/03/2011 tarihli ve 27864 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Seçim süresince, yasadışı örgütler tarafından, gerek siyasi parti teşkilatlarına ve yöneticilerine, gerekse adaylara ve seçmenlere yönelik gerçekleştirilebilecek;

1- Seçimi sabote etme, seçmenlerin hür iradesinin sandıklara yansımasını engelleme, seçmenin oy

tercihini tespit etme amacıyla alternatif sandık kurma veya sandık alanındaki seçmenlerden oy tercihini belirtir imza alma,

2- Provokatif eylem ve saldırılarla vatandaşlarımızı tahrik etme,

3- Korkutma, sindirme, tehdit etme gibi kanunsuz yollarla gerek vatandaşlarımız gerekse siyasi partiler ve adaylar üzerinde baskı kurma,

4- Seçmenlerin kararlarını değiştirmeleri için zorlama, oy vermeyi engelleme,

5- Oy torbalarını kaçırma, oy sandıklarını tahrip etme, blok oy kullanma vb. eylemlere karşı Valiliğimizce her türlü tedbir alınmıştır.

6- Ayrıca; 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda yapılan değişiklikle getirilen sandık alanı ve sandık çevresi ayrımı da göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın herhangi bir baskı ve tesir altında kalmadan huzur ve güven ortamı içerisinde tercihlerini sandığa yansıtabilmeleri amacıyla İlimizde alınan tüm güvenlik tedbirleri tekrar gözden geçirilmiş ve bu kapsamda her bir sandık bölgesinin durumu ayrı ayrı değerlendirilerek görev alacak güvenlik personelinin planlaması güvenlik birimleri ve Kaymakamlıklar tarafından yapılmıştır.

7- Oy verme günü alınan bu tedbirlere ilave olarak gerekli görülen personel takviye talebi derhal güvenlik birimleri ile Kaymakamlıklarca Valiliğime bildirilecektir.

Seçim günü oy kullanacak vatandaşlarımızın serbestçe seçim mahalline gitmesini, olumsuz bir durum ile karşılaştıklarında derhal Emniyet ve Jandarma birimlerine müracaat etmelerini, bu hususta Emniyet ve Jandarma birimlerimiz her türlü tedbiri alacaktır.

Halkımızın huzur ve güven ortamında vatandaşlık görevini yerine getirebilmesi için tüm kolluk kuvvetlerimiz alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirilmiş olup, gerçekleşebilecek olaylara anında müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.