banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Urmak: Üniversite çalışmalarını sahaya yansıtmalı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Nusret Urmak, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, İl Yönetiminden Fatih Kahya ve Zeki Kurt’tan oluşan heyet, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İriadam’ı ziyaret ederek Teknopark çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundular.

 

Araştırma çalışmalarının önemine değinen AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Nusret Urmak; “Teknoparklar, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleridir.

Teknoparkların temel hedefleri arasında üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak, teknoloji odaklı firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik etmek, firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları yaratarak beyin göçünü önlemek sayılabilir. Bu bağlamda teknoparklar bölgesel ve ekonomik kalkınmada önemli rol oynamaktadır.

Şanlıurfa’nın 6.Teşvik bölgesinde olması, Teknopark’ın kurulması büyük bir avantaj olup bu merkezin daha aktif hale gelmesi gerekmektedir. Özellikle sanayi kuruluşlarının yeni ürün ve inovasyon için Teknopark’tan destek alması ve işbirliği yapması hedeflere varma yolunda büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Üniversiteler bir şehrin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine enerji katan kurumlarıdır. Üniversite araştırmalarının sahaya yansıması çok önemlidir. Harran Ovası Üniversite için bulunmaz bir atölyedir. İleri tarım teknolojisi kullanmak ve tarıma dayalı sanayinin gelişimi bilimsel araştırmalarla olur. Bu anlamda Teknopark Bilimsel Araştırma Merkezinden beklentimiz yüksektir.

Ar-Ge Birimi olarak Teknopark çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Başarılı hikâyeleri Türkiye ile paylaşacağız” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İriadam; “Şanlıurfa Teknopark’ta üç bölge oluşturuldu. Bu bölgelerde yapılan imar düzenlemelerinden sonra girişimcilere kiralama usulü ile yer tahsis edilecektir. Girişimciler bu araştırma merkezlerinde üniversitemizle işbirliği yaparak ürün geliştirme çalışmaları yapabilecek. Halihazırda 5 girişimci şirket bulunmaktadır. Bu yapılanma sürecinden sonra daha fazla başvuru bekliyoruz. AK Parti Şanlıurfa Arge Başkanlığının ziyaretinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.