banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfalılar Kapalıda Buluşuyor

Pazar günü Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun açılışını yapacağı 5 tesis için Şanlıurfalılar Kapalı Spor Salonunda buluşuyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’nın çehresini değiştirecek ve Şanlıurfa’ya büyük katkılar sağlayacak olan 5 tesisin temel atma törenini halkın katılımı ile kapalı spor salonunda gerçekleştirecek

Bu projeler ile olası sel felaketlerine karşın önlemler ve sulama projelerini barındırıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan 5 tesis büyük tesisin detayları şöyle;

1 – Karaköprü’yü taşkın sellerden korumak için Karaköprü ve Sırrın derlerini ıslah edilecek projenin temel atma töreni,

2 – Yaylak Beldesini taşkın sellerden korumak maksadıyla Saluca, Sağukkuyu ve Ağaç derelerinin ıslah edilmesi projenin temel atma töreni,

3 – Bozova 2. Kısım Anakanalı temelinin atılması. Bu ana kanal sayesinde 7.000 hektar tarım arazisini sulamak için 75 km kanal yapılacak. Bu kanal sayesinde Yarımtepe, Akçahisar, Akziyaret Çakmak, Hüyüklü, Millisaray ve Düger köyleri bölgesindeki arazilerin sulaması yapılacak.

4 – Bozova Pompaj Sulaması Günışık Anakanalı temelinin atılması. 59 Km. uzunluğundaki bu kanal sayesinde 16.500 hektar arazi sulaması yapılacak. Yukarı Harran Ana Kanalının 3700 üncü metresinden pompajla alınan su bu kanal sayesinde bölge arazileri sulanabilecek.

5 – Buğday Höyük sulama projesi temeli atılacak. Bu proje ile 2.770 hektar tarım arazinin sulaması için 89.608 metre borulu şebeke döşenecek.

Bu 5 projenin toplamında 26.300 hektar tarım suyla buluşacak, 2 Belde taşkından korunacak, 52.500 kişiye iş istihdamı sağlanacak ve 67 Milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.