banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfalı Vekil; Parkomat ücreti ödemeyin

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin, cadde ve sokakları otopark olarak kullanmasının, hukuka aykırı olduğunu tescil ettiklerini belirterek, vatandaşların bundan sonra ücret ödememesi gerektiğini söyledi. Tanal, sokak ve cadde üzerlerinde park eden araçlardan alınan otopark ücretlerine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu İSPARK’ın cadde ve sokakları otopark olarak kullandığına dair iptal davası açtığını anımsatan Tanal,  İstanbul İdare Mahkemesi’nin, İstanbul’da oturmadığı ve milletvekili olması nedeniyle davayı reddettiğini anlattı.

DANIŞTAY’DA TEMYİZ EDİLDİ

Tanal, milletvekili seçilmesinin, ikametgahının İstanbul’da olmadığı anlamına gelmeyeceğini ifade ederek, ikametgah belgesini mahkemeye ilettiğini, Danıştay’a temyiz ettiğini kaydetti. Tanal, Danıştay’ın, ikametgah ibraz etmesiyle, mahkemenin kararını bozduğunu vurgulayarak, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve sokakları amaç dışı kullandığını söyledi.

Şanlıurfa'da da uygulamada olan park sistemi için emsal olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netliğe ulaşacak

 

Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.