banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Urfalı Kadınlar Ümmetin Birliğinde buluştular VİDEO

Kadınlar tarafından yapılan el işi sergisini açılışını AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile birlikte gerçekleştiren Celalettin Güvenç, burada kadınlarla sohbet edip el emekleri hakkında bilgi aldı.

“Ümmetin Birliği Günü” toplantısında kadınların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Şanlıurfa’nın seçimlere hazır olduğu gösterdiğini söyleyen Celalettin Güvenç, “Şanlıurfa’nın kadınları, erkekleri, yaşlısı genci; taşı toprağı hazır. Allah yokluğunuzu vermesin. Cenab-ı Hak adil ve mutlaktır. Bu gayretinizi ve çabanızı mutlak surette görür, değerlendirir ve zayi etmez. Bizlere moral verdiniz. İyi ki varsınız işte Şanlıurfa bu. Bunu bir kere daha görmenin mutluluğunu, gururunu yaşadık” dedi.

AK Parti olarak imkânlar doğrultusunda yol, okul, toplumun belirli kesimine maaş yardımı, evde bakım ücreti ve çeşitli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Celalettin Güvenç, toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Başbakanımız diyor ki; ‘Kimsesizlerin kimsesiyiz’. Çünkü bu bizim inancımızdır, bunun günlük bir politika ile ilgisi yoktur” dedi.

“Doğusuyla Batısıyla Türkiye Barış ve Kardeşlik İstiyor”

Türkiye’nin doğusunun da batısının da barışı ve kardeşliği istediğine dikkat çeken Celalettin Güvenç, “Hükümetlerin halka dayanmasını, ayrının, gayrının ortadan kalkmasını, çocuklarımıza güçlü bir gelecek inşa etmemizi, güçlü bir devlet inşa etmemizi, boşa kavga etmememizi istiyor. Ondan dolayı yüzde 34’le başlayan seçim süreci, bugün yüzde 50’ye çıktı. İnşallah 30 Mart 2014’te de güçlü bir şekilde ne diyeceğiz; istikrara, değişime, halka hizmete, Türkiye’yi büyütmeye, bu ülkeyi rol model yapmaya devam diyeceğiz” dedi.

“342 Okul - 4140 Derslik Yapılıyor”

AK Parti iktidarında yapılan yollar, havaalanları, okullar, hastaneler, konutlar ve birçok ihtiyaca yönelik imkânlar sağlandığını vurgulayan Celalettin Güvenç, bunların yapılmasının temel sebebinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin parasının faize, sömürü düzeninegitmesini önlediğinden gerçekleştiğini söyleyerek, “Şanlıurfa’da bir yılda 342 okulun ihalesi yapıldı. Başbakanımız bu konuda açık çek verdi.  4 bin 140 derslik ihalesi yaptık. İki sene içerisinde çocuklarımız, köyde de, şehirde de 30-35 kişilik sınıflarda okumaya başlayacak. Bizim farkımız budur” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Şehrin Çehresini Gözle Görülür Şekilde Değiştireceğiz”

Güvenç; Şanlıurfa’da iki buçuk senede özel idareden 3 bin 500 kilometre köy yolu yaptıklarına dikkat çekerek, “Girilmez denilen köylerimizin içinde cayır cayır parke taşı yapıyoruz. İstikrar sürerse, Allah güç verirse iki üç sene içerisinde iddia ediyorum tüm ilçe ve köylerimizin çehresini gözle görülür şekilde değiştireceğiz. Daha yaşanabilir, oturulabilir; caddesi, parkları, sosyal tesisleri olan mahallelere ve şehre çevireceğiz. Bunun içinsamimiyet, bilgi, tecrübe, halk desteği ve hükümetin desteğigerekiyor. Bunları yapacak gücümüz Allah’ın izniyle var. Yeter ki biz kenetlenelim, bir olalım, birlik olalım, samimi olalım. İyi yoldayız, Türkiye ve Şanlıurfa bugün dünden iyi yerde. Allah’a şükür muhabbet halkası, samimiyet halkası dalga dalga yayılıyor” dedi.

Konuşmasının başında “Ümmetin Birliği Günü” adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğine dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, bu birlikteliğin bozulmayacağını söyleyerek, “Başbakanımızın bir sözü vardır; milli derken, millet derken kastettiği Hz. İbrahim’in birliğinden bahseder. Bu birlikteliğimiz her zaman devam edecek. Kim ne yaparsa yapsın bizi yolumuzdan alıkoyamayacak” dedi.

İlahi dinletilerinin ardından konuşan El Birliği Derneği Handan Karataş ise, katılım gerçekleştiren herkese teşekkür ederek, “Ümmetin Birliği Günü” adı altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla programı düzenlediklerini ifade etti.

Genç Bakış Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Yüksel de, Türkiye’nin dış mihrakların oyunlarıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Burada bulunan herkes tekrar uyanmak üzere milli mücadele başlatıyoruz. Hepimiz varız. Buradakilerde bu milli mücadelenin içerisindedir. 30 Mart 2014’te bizi geriye götürmek isteyenlere hep birlikte derslerini vereceğiz” dedi.

Öte yandan programa Celalettin Güvenç ve Yusuf Eğilmez’e AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, İl Başkan Yardımcısı Yeter Tuncay, İl Yönetiminden Hamide Sürücü,  eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.