banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

Urfalı işadamlarını Tanzanya'ya bekliyoruz

ŞUGİAD’lı işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği Kazakistan-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Tanzanya eski Milletvekili işadamı George Nangale, Şanlıurfa’daki yoğun ilgi ve misafirperverlik karşısında şaşırdıklarını ifade etti. Tanzanya’ya yatırım yapmanın karlı bir iş olduğunu da ifade eden Nangale, “Tanzanya’da çok fazla yatırım fırsatları var. Tarım sektörüne yapacağınız yatırımlarda çok büyük teşvikler bulunmakta. Hükümetimiz, tarım yapan yabancı girişimciye bedava arazi veriyor. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen Şanlıurfalı işadamlarını Tanzanya’ya bekliyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği’nin (ŞUGİAD) organize ettiği Kazakistan-Tanzanya İş Forumu El-Ruha Oteli’nde gerçekleştirildi. Programa ŞUGİAD üyesi işadamları yoğun ilgi gösterdi.

‘TÜRKİYE’DEN GÖTÜRÜLEN İŞ MAKİNALARI İÇİN GÜMRÜK VERGİSİ ALINMIYOR’

Tanzanya ve Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Metin Er de, 44 milyon nüfusu ve bakir tarım alanları ile Tanzanya’nın önemli yatırım imkanları sunduğunun altını çizdi. Tanzanya’da büyük miktarda ve ticari olarak kullanılabilir maden kaynaklarının da bulunduğunu belirten Er, altın, elmas ve tanzanitin önemine vurgu yaptı. Ülkede geniş tarım alanlarının bulunmasına rağmen mısırın yerli halka yetmemesinden dolayı ihracatının yasak olduğunu da söyleyen Er, “Tanzanya hükümeti bedava arazi veriyor. 5 bin, 10 bin hektar araziyi bedava ekip biçebilirsiniz. Ayrıca, Türkiye’den götüreceğiniz iş makinaları için de gümrük vergisi muafiyeti var. İngiltere, Çin, Kanada gibi ülkelerin Tanzanya’da önemli yatırımları var. Türk Hava Yolları’nın da haftanın 7 günü direkt uçak seferi bulunmakta.” diye Tanzanya’da yatırım yapacak Şanlıurfalı girişimcilerin kazançlı çıkacağını savundu.


“KAPIMIZ, HER ZAMAN SİZLERE AÇIK”

Güney Kazakistan İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Baba Murat İbragimof da, Şanlıurfalı girişimcileri Kazakistan’a davet ederek, “Kapımız her zaman sizlere açık.” dedi.

Kazakistan’ın, Orta Asya’nın incisi olduğunu ifade eden İbragimof, “Kazakistan, yüzölçümü olarak dünyanın 30. büyük ülkesidir. Tarım ve sanayi de yeni yatırımlarla ivme kazandı. Türkiye ile Kazakistan’ın ihracatı sadece 4 milyar dolar. İki kardeş ülke Kazakistan ve Türkiye arasındaki bu ihracat rakamı çok az. Bunu daha yukarılara çekebiliriz. Güney Kazakistan’ın ticaret ayağı hayvancılık ve tarımcılık olarak öne çıkıyor. Kazakistan misafirperverliği ile meşhurdur. Urfa’ya geldiğimizde, misafirperverliğin burada daha da güzel olduğunu gördük. Kazakistan’a her zaman gelebilirsiniz, kapımız sizlere açık.” diye konuştu.

“KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRİP İYİ BİR ETKİLEŞİM ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Harun Kablama da, 45 bin üyesi ile TUSKON’un önemli bir STK olduğunu söyledi. TUSKON’un 176 şehir ve ilçede üyesinin bulunduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Av. Kablama, “TUSKON’un 45 bin üyesi var. Türkiye’nin büyükelçiliği olmayan ülkelerde bile temsilcilikleri bulunan TUSKON, dünyanın 155 ülkesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Dünya global bir köy halini almıştır. Artık ticaret öyle bir hal almıştır ki kendi şehrinizde veya kendi ülkenizde yetinemiyorsunuz. ŞUGİAD olarak amacımız, kültürleri bir araya getirip iyi bir etkileşim ortaya çıkarmaktır. Çünkü, bu sadece ticaretle alakalı değil aynı zamanda kaybettiğimiz değerlerin de hatırlanması anlamına geliyor. Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği olarak da bu ay içerisinde Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik’in katılımı ile 2011 ve 2012 yılında yaşanan piyasadaki daralma ve ekonomi ile ilgili düşüncelerin paylaşılacağı bir program düzenleyeceğiz.” dedi.

Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu programda ŞUGİAD, Kazakistan ve Tanzanyalı işadamları ikili iş görüşmeleri de yapma imkanı buldu. Karşılıklı yatırım imkanları hakkında bilgilerin alındığı program sonunda, ŞUGİAD Başkan Yardımcısı Av. Harun Kablama, Tanzanya ve Kazakistanlı işadamlarına çeşitli hediyeler verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.