banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’daki bu anıt için bir teklif var!


TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sarmış, yol ortasında kalan bu anıtın yerinden sökülerek Rabia Meydanına taşınmasını teklif etti. 
Sarmış teklifini şu sözlerle destekledi; “Çanakkale başta olmak üzere Birinci Dünya Savaşında şehit olanların isimleri uygun bir yere yazılıp, yanında törenler yapılsın. İnsanlar ziyaret edip dua etsin. Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde topluca ziyaret edip tarih bilincini kazansın” dedi.
Sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım oldukça ilgi uyandırdı. 
İŞTE O “BİR TEKLİF”
 Şanlıurfa’nın merkezinde, İl Kültür Müdürlüğünün önünde yolun tam ortasında bir anıt var. Taa 1917’de Birinci Dünya Savaşı devam ederken, bu savaşta hayatını kaybeden Urfalı şehitler anısına devrin Urfa Mutasarrıfı Nusret Bey tarafından yaptırılan bir anıt. Etrafından trafiğin çok hızlı aktığı, insanların farkına varmadan uzağından geçip gittiği bir tarihi belge. Bu haliyle amacına hizmet ettiğini kim söyleyebilir?
 Diyorum ki, bu anıt buradan sökülse, mesela Rabia Meydanındaki büyük savaş “top”unun yanına nakledilse, etrafında anlamına uygun bir düzenleme yapılsa ve Çanakkale başta olmak üzere Birinci Dünya Savaşında şehit olanların isimleri uygun bir yere yazılsa… 
Yanında törenler yapılsa… İnsanlar ziyaret edip dua etse… Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde topluca ziyaret etse ve tarih bilincini kazansa… Urfa’ya yakışır yeni ve çok anlamlı bir mekân kazandırılsa… 
 Güzel olmaz mı? 
 Bu yıl geçti. İstenirse gelecek 18 Mart’a hazır olabilir.

WWW.BALİKLİGOL.COM 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.