banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Urfa'da Milletvekili Adayı 'dolandırıcılık'tan Tutuklandı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, telefonla aranan ve kendilerini ’Başkomiser’ olarak tanıtan kişiler tarafından 20 bin lira dolandırılan bir kişinin şikayeti üzerine başlatılan operasyonda, aralarında bir siyasi partinin Şanlıurfa Milletvekili adayı D. E.’in de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

 

Geçen pazartesi günü telefonla Yüksekova’da oturan 50 yaşındaki Kazım Düzen’i arayan bir kişi, kendisini ’Başkomiser’ olarak tanıtıp, telefonunun kartının kopyalanarak PKK terör örgütü üyeleriyle görüştüğünün saptandığını söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Düzen’in itirazı üzerine, sahte başkomiser, SIM kartın kopyalandığını söyleyerek, terör örgütünün bu kez banka hesaplarındaki paraları boşaltabileceğini ifade etti.

 

Sahte başkomiser, Düzen’den parasını çekerek geçici olarak kendisine bildirdikleri ve güvenli olduğunu söylediği hesap numarasına aktarmasını istedi. Soruşturma kapsamında gizliliği ihlal etmemesi için uyarıda bulunulan Düzen, söylenenlerin tamamını yaptı ve bankadaki 20 bin lirasını çekerek, kendisine bildirilen hesap numarasına yatırdı.

 

3’Ü DE TUTUKLANDI

Milletvekili adayı D. E. sorgusunun ardından 7 bin 500 lirayı polise teslim ederek pişman olduğunu yineledi. Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından milletvekili adayı E., yeğeni İ. A. ve banka hesabını kullandıran Ö. T., dün akşam saatlerinde Adliye’ye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesinin alınan 3 şüpheli daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ’dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.