banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Urfa'da konuşan Taner Yıldız; Elektrik sorununu çözüyoruz
DSİ Konferans salonunda Enerji Bakanlığı bürokratlarının yanı sıra Şanlıurfa Milletvekilleri, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır Milletvekilleri, Valileri ve STK temsilcileri ile toplantı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; “Şanlıurfa’ya gelerek sorunu burada çözmek istedik. Bu amaçla toplantı yapıyoruz. Yaptığımız toplantıda bürokratlarımızın yanı sıra STK temsilcilerini de dinleyerek çözümü noktasında ortak yol belirleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şanlıurfa’nın enerji sorununa neşter atıyoruz. Türkiye geneli için 200 Milyon TL yatırım yapıyoruz. Şanlıurfa’da bu yıl 23 Milyon TL  ile Başta sulama, sanayi ve diğer alanlarda sıkıntıyı en aza indirgeyeceğiz” dedi.



Bir Gazetecinin “Bor madenini özelleştirecekmisiniz? Sorusuna cevap veren Bakan Taner Yıldız; “Bor Madeni çok önemli bir madendir. Ne özelleştireceğiz nede öyle bir düşüncemiz var. Söz gelimi özel mülkiyette bile bor madeni bulunsa biz orayı kamulaştırıp devlet bünyesine alıyoruz. Bor madenini ileri teknoloji ile buluşturup işletmesine aracı olacak özel sektör için olumlu bakıyoruz. Ancak çıkacak ürünleri de yine devlet olarak biz alacağız” dedi.



Başkan bir gazetecinin “Güneş enerjisinden faydalanmak için yatırımlarınız var mı?” sorusunu cevaplayan Bakan Yıldız; “Allah vergisi olan Güneş’ten en çok faydalanan il Şanlıurfa’dadır. Bu enerjiden faydalanmak için elbette yatırımlarımız var. Bu yıl Şanlıurfa’ya güneş enerjisinden faydalanmak için gerekli olan yatırımları yapacağız” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.