banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Urfa'da AK Partiye üye yarışı


Ak Parti Merkez İlçe binasında gerçekleştirilen Haziran Ayı Danışma Meclis Toplantısına Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen,  Merkez İlçe Koordinatörü  İbrahim Keleşabdioğlu, Karaköprü İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Önal, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim başkan yardımcıları, Yönetim kurulu üyeleri, Mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla birlikte başlayan toplantıya divan oluşturuldu. Divan Başkanı Ak Parti Merkez İlçe Ekonomi İşler Başkanı Hasan Çay, Divan üyeliğine Karaköprü İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Önal ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi Hülya Gül ‘den oluştu.

Açılış konuşmaların yapıldığı toplantıda ilk olarak ev sahibi olan Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit konuştu. Başkan Zahit, Gezi Parkı olayına, Üye sayısına, Bakanların Şanlıurfa’ya gelişine ve Ak Parti’nin aday adayları konusunu aktardı. Başkan Zahit konuşmasında, ‘’Geçtiğimiz günlerdeki yapılan gezi olaylarını Buradan Şanlıurfa’dan şiddetle ve nefretle kınıyorum. Böyle hadiselerin Ülkemize zarar getirdiğine inanıyor bu tür hadiselerin bir daha ülkemizde olmaması yönünde temennilerimi dile getiriyor ve bu hadiseleri yaratan insanların amaçlarının çok farklı boyutlarda olduğunu ve uçlarının Türkiye dışında, Türkiye içersindeki ülkemizin düşmanlarını sevindirici hareketlerde bulunması bu anlamda Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın insanımızın sağduyulu davranması neticesinde bunlar bitmiştir. Ama biz buradan Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa’dan da bu olayların şiddetle ve nefretle kınıyoruz.’’ Şeklinde bir konuştu.

ÜYE SAYIMIZ 49 BİN 158’E YÜKSELDİ

Zahit, ‘’Geçtiğimiz ay içersinde mahalle toplantılarımız düzenlendi. Bu mahalle toplantılarımızda da gerçekten mahalle başkanlarımıza buradan yürekten teşekkür ediyorum. Mahallelerindeki problemlerini oradaki ilgili belediye başkanımız, milletvekillerimiz katıldılar. Problemleri nispetinde ilgili arkadaşlara dönüşleri yapıldı. Bununla ilgili bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tabii ki biz mahallerimize ne kadar yakın olursak, ne kadar problemlerini çözersek aslında o kadar görevlerini yerine getirmiş oluruz.  Bu günümüzdeki hafta içersinde iki mahalle toplantımız olacak. Yine rutin haftalık esnaf ziyaretlerimiz olacaktır. Bununla ilgili arkadaşlarımız bilgi vereceklerdir.  Teşkilatımızın ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın, mahalle başkanlarımızın gayretleriyle buradan üye sayımız 49 bin 158’e yükselmiştir.  Bu konuda bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta içersinde Sayın başbakanımızın Ankara mitingine, İstanbul mitingine katıldım.  Bu sebepten dolayı seçim işleri başkanımızın bölge toplantısı Diyarbakır’da gerçekleşti. Diyarbakır toplantısında da seçim işleri başkanımız, teşkilat başkanımız katıldı. Bununla ilgili tabii seçim işleri başkanlığımızın da sandık kurulu ile ilgili toplantıları olmuştur. Bizlerde tabii Şanlıurfa’daki eksikliklerimizi görüp hemen bunu yanı sıra çalışmalarımızı başlattık. Sandık kurulu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu toplantılarımız günümüzdeki hafta daha çok artar bu eksikliklerimizi tamamlamış oluruz.

BAKANLARIMIZ ŞANLIURFA’YI ŞAHA KALDIRACAK
Başkan Zahit, ‘’Günümüzdeki hafta içersinde Sayın bakanımız Faruk Çelik Bey ve milli eğitim bakanımız Nabi Avcı Bey Şanlıurfa’ya gelişleri var. Bu gelişlerinde Şanlıurfa’mızı Şaha kaldıracak temeller atılacak. Buradan 130 okul, 154 lojman, 21 pansiyon, 9 atölye, 4 spor salonu ve çok daha çeşitli temel atma ve açılış programlarına bakanlarımız katılacaktır.  Bu temel atma töreni 30.06.2013 saat 12.00 de profilo ilköğretim okulunda gerçekleşecektir. Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimiz, bütün teşkilatlarımız davetlidir. Şanlıurfa oradaki projelerine sahip çıkacaktır. Şanlıurfa’mız adına gerçekten Ak Parti hükümeti çok güzel işler yapıyor. Şanlıurfa’mız şahlanıyor. Bununla beraber Bakanımız Sayın Faruk Çeliğin çok büyük emekleri var, milletvekillerimizin emekleri var. Bunların neticesinde inşallah bu temel atma törenlerine katılacağız. Ve bununla yetinmeyip yine Karaköprü’de 24 adet park ile 5 adet kapalı otopark ve semt pazarlarının toplu açılışlarını yine Sayın bakanımız 29 Haziran 2013 tarihinde saat 20.30 da Karaköprü Şanlıurfa Şair Nabi Amfi tiyatro alanında olacaklardır. Orada da bütün hemşerilerimiz davetlidir. ‘’ Dedi.

AK PARTİ’NİN ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDE BULUNMALIDIR

Zahit, ‘’ Ak Parti ailesi çok büyük bir ailedir. Partimizin büyüklüğü bir seçime girdiğimizde o partinin aday adayı fazlalığı gerçekten o partinin büyüklüğündedir. O partinin büyük olması itibari ile aday adayı çoğalır. Ve Ak Parti insan odaklı bir parti, insan merkezli bir parti her insanın her bulacağı bir parti dolayısı ile buradan günümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimde, bizler sizler il teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle teşkilatları milletvekillerimizle birlikte çalışacağız. Tabii partili olmanın, Ak Partili olmanın özelliklerinde bir tanesi bu aday adaylıkları döneminde de biz yöneticilerin taraf tutma gibi bir özelliğe sahip değildir. Çünkü parti hepimizin partisidir. Dolayısıyla aday adayı fazlalığı olabilir. Biz Ak Parti ailesi olarak, yöneticiler olarak bütün aday adaylarımıza eşit mesafede durmalıyız.  Hepsi bizim canımız, hepsi bizim hemşerilerimiz, hepsi Ak Partilidir. ‘’ Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ise, ‘’Başkan Mustafa Zahit’in söylediklerine aynen katılıyorum. Ve dikkate alıyoruz. Merkez ilçe’nin Danışma meclis toplantısına 2 veya 3 defa sohbet etme imkânımız olmuştur. Ak Parti’de Çalışmanın bundan 90 sene önce, 100 sene önce kurtuluş savaşında mücadele eden bu topraklardan, Anadolu’dan düşmanları kovan dedelerimizin yaptığı şerefli iş kadar şuanda Ak Parti’de hizmet etmeninde o kadar önemli olduğunu belirtmiştim. İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı olaylarını hatırlıyorsunuz. 7 düvel bir araya toplanmış yani Amerika’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, Almanya’sı, toplandılar bu gelişen büyüyen, kuvvetlenen bölgesinde artık lider olmuş 2023’lerde küresel güç olma yolunda giden Türkiye’nin engellenmesi için bazı provokasyonlar yaptılar içersindeki çoluk, çocuğu kışkırttılar ve bu malum olay oldu. Hiçbir zaman Anadolu insanının güçlenmesini istemezler onun için bu olaylar bizim başımıza gelebilir. Bizim yapacağımız Devletimize sahip çıkmak, Hükümetimize sahip çıkmaktır.’’ Dedi.

Yaklaşık olarak iki saat süren Haziran ayı danışma meclis toplantısı soru ve cevap şeklinde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.