banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Urfa Vekili Faruk Çelik Urfa'yı Unuttu



2017 yılı temmuz ayında gerçekleşen 65. Hükümetin kabine revizyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinden alınan Faruk Çelik’ten ne bir haber var ne de bir iz var.
URFA’YA GELMEZ OLDU
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğunu bir başka Şanlıurfa vekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya kaptıran Faruk Çelik Şanlıurfa’yı adeta gözden çıkardı. Meclise Şanlıurfa listesinden birinci sırada giren ve halıhazırda hala Şanlıurfa milletvekili olan Faruk Çelik, bakanlık koltuğunu kaybettikten sonra bir daha Şanlıurfa’ya gelmez oldu.
BURSA’YI YOL YAPMIŞ
Bakan olduğu dönemde ayda birkaç kez Şanlıurfa’ya gelen Faruk Çelik şu sıralar Bursa’yı kendisine yol yapmış. 57 Güneydoğu  Anadolu bölgesi belediye başkanı ve bölge bürokrasisini katılımıyla Şanlıurfa’da ev sahipliğinde düzenlenen, “AK Belediyeler 2019 Yolunda, Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı” Şanlıurfa’da gözler Faruk Çelik’i aradı. 33 gün devam edecek olan programlara Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin tamamı katılırken Faruk Çelik bu programa da katılmadı.
Şanlıurfa’yı silen Faruk Çelik bu aralar temaslarını memleketi Bursa’da sürdürüyor.
Bursa büyükşehir belediye başkanlığına mı hazırlanıyor?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etmeden önce Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Yüksel Baysal'a konuşan Bakan Çelik, Bursa'ya dair hayallerinden bahsetti. Çelik'in proje bazlı açıklamaları önümüzdeki yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı izlenimi vermişti.
Bursa ili ile ilgili büyük hayallerini açıklayan Bakan Faruk Çelik Şunları söylemişti: “Uluabat gölü ile Karacabey körfezi arasında mutlaka kanal açılması lazım. Orada su oyunları yapılabilir, yelkenliler dolaşır. O bölgede bir Disneyland, Uludağ’ın eteklerinde termal bir köy, kapalıçarşı, müzeler, Bursa’ya gelen üç gün kalır ve tatil rotasına bu şehri ekler. Vizyon şehir böyle olur. Farklı projeler yapmak lazım. Hani nerde dikey yollar? Tanjant yol, Çimento Fabrikası ile Kuştepe arasında olmalı. Üst tarafta insanlar piknik yapsın, bu yolda yürüyüş! Ben bu kentte yaşayacağım. 17 yıldır Ankara’da görev yapıyorum. Artık şehrime dönerek babamla, annemle zaman geçirmek istiyorum. En üst görevlerde bulundum, bir görev almam şart değil. Nitekim son seçimde aday olmadım.”
SİYASİ SÜREÇ DEĞİŞTİ
Faruk Çelik2in bu konuşmasından sonra siyasi konjektör değişmiş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etmiş. O dönemde bakan olan Faruk Çelik bakanlığı elinden alındı. Ama görünen o ki hayallerinde hiçbir değişim olmamış…
Kaynak: Balikligol.com / RHA

Anahtar Kelimeler:
Faruk Çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.