banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

'Urfa, Türkiye'nin medarı iftiharı'

Toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol da katıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Önen, Şanlıurfa’nın Türkiye’de iftihar edilecek noktada olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Yakubiye Temsilciliğinin binasında düzenlenen, AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilatının aylık  Mahalle Meclisi toplantısına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve Yönetim Kurulu üyeleri,  Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Emin Önen’in Danışmanı Cemal Sofuoğlu, Müslüm Abacıoğlu, ile Buhara, Dedeosman, Göller, Haleplibahçe, Mance, Yakubiye ve Topdağı  Mahalle Muhtarları, Mahalle Başkanları, Mahalle Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımın yüksek olduğu Mahalle Meclis toplantısının açılışında konuşan AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Merkez İlçenin aylık rutin olarak düzenlemiş olduğu mahalle- semt Danışma Meclis toplantılarından birini daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Toplantılarımızın rutin akışından kısaca bahsetmek gerekirse, toplantılarımızın esas amacı Milletvekillerimizi, Belediye  Başkanımızı veya Yardımcılarını, parti teşkilatlarını ve mahalle yöneticilerinin mahallelerimizle buluşmasıdır. Tabiki mahalledeki sorunlarımızı, özellikle hükümetle alakalı sorularınızı Milletvekillimize, mahallenizde Belediyemizi ilgilendiren sorularınızı Belediye Başkanımıza, Başkan yoksa Başkan Yardımcılarımıza, parti ile teşkilat ile ilgili sorularınızı teşkilatımıza ileteceksiniz. Dolayısıyla bu soruların, sıkıntıların çözümü noktasında gerekli notlarımızı alıp, ilgili mercilere ileteceğimizi belirtmek isteriz. Bilindiği üzere biz her ay bu toplantılarımızı yapıyoruz. Şimdi bu toplantılara gelmeden önce şöyle bir şey düşündüm. Bakınız her hafta milletvekillerimizin 3 tane, 4 tanesi Şanlıurfa’da sizinle kucaklaşıyorlar. Esnafımızla buradaki sivil toplum örgütlerimizle Şanlıurfa’mızın sorunları için çalışıyorlar. Sayın Bakanımız her ay düzenli olarak 3 gün, 4 dört gün burada, bazen de ayda iki defa geliyor. Teşkilat mensupları sürekli aranızda. Biz bugün Sayın Milletvekilimizle yine esnaftaydık. Balıklıgöl esnafını dolaştık. Yani biz teşkilat olarak, AK Partili olarak her zaman halkla iç içeyiz. Hiç kopmadık. Yarın seçim varmış gibi, bütün herkes üzerine düşeni yapıyor. Çalışmalarında ise hiç hız kesmiyor. İnanın belki çoğu Vekilimiz doğru, dürüst evini görmüyor. Çünkü bir hafta Sayın Vekilimiz burada, bir hafta Avrupa’da farklı bir ülkede, bir hafta Şanlıurfa’ya geliyor. Yani Meclise bakıyoruz uykusuzluktan zor duruyorlar. Bu anlamda hizmet, yani milletin hizmetkarı dediği işte böyle. Gerçekten burada görev yapan mensubu bulunduğum bütün teşkilatlarımızın, Milletvekili, Bakanlarımızın hepsi  bu halkın, bu milletin hizmetkarı olarak görev yapıyor ve yapmaya devam edecektir inşallah” dedi.


Daha sonra konuşan Belediye Başkan Yardımcısı  Emin İzol ise, “Bizler yaklaşık 9 yıldır Urfa’da görev yapıyoruz. Ve sizin emrinizde bulunmak  kaydıyla bu görevi yerine getiriyoruz. Bizler her gün Mahalle Muhtarlarımız da çok iyi biliyor. 70 mahallemiz var Urfa’da. Bu 70 mahallenin bütün problemlerini biliyoruz. Ve sürekli Sayın Muhtarlarımızla beraber istişare halindeyiz. Her mahallede Fen İşlerinden, gece kondu işlerinden, İmar Müdürlüğünden ekiplerimiz var. Bunların telefonları mahalle muhtarlarımızda, biliyorlar. Herhangi bir sıkıntıları olduğu zaman anında problemlerini çözüyoruz” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen de, Mahalle sakinleri ile Muhtarlarla, partililerle bir arada olmaktan gurur duyduğunu belirterek şöyle dedi;

“Urfa’mız gerçekten Türkiye’nin medarı iftiharı olacak bir noktada. Bütün Türkiye’ye örnek olacak ve örnek olmaya devam ediyor. Bunu hangi bakımdan söylüyorum, Türkiye’de bugün hepinizin bildiği çok önemli süreçler yaşanıyor. Bunların başında barış süreci var. Gerçekten de yaklaşık 30 veya 35 yıldır Türkiye’nin ayağına pranga olmuş, artık hani ‘analar ağlamasın’ diyoruz ya, artık anaların ağlamayacağı, evlatların ölmeyeceği bir sürece doğru ilerliyoruz. Hepinizin bildiği gibi bunu çekemeyenler var. Bunun karşısında olanlar var. Buna gözlerini yumanlar var. Sanki hiç bunlar olmuyormuş gibi davrananlar var. Ama vatandaşımız artık her şeyin farkında, her şeyin bilincinde. Kimin ne yaptığını, kimin ne yapmadığını hepsini harfiyen biliyor. Sizler burada AK Partiye 2012 yılından beri vermiş olduğunuz destekle, esasen en güzel cevabı veriyorsunuz. Çünkü bu bir süreç meselesi, bu bir uzun maraton. Başbakanımız bu yola çıkarken saçları sürme gibi siyahtı, şimdi bembeyaz olmuş. Belki 10 yılda, 20 yıl yaşlanmış. Hepimizin farklı emekleri var, hepimizin ve hepinizin bu konuda büyük emekleri var.”

Yaklaşık iki saat süren mahalle meclisi toplantısı Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinlerinin sıkıntılarını, taleplerini, önerilerini ve mahallenin ihtiyacı olan yatırımları ile ilgili soru, cevap şeklinde sona erdi.

Milletvekili Emin Önen’in toplantı için gelişinde mahallenin çocukları kendisine pankartla karşılayıp halı saha istediklerini belirttiler. Toplantı sonunda da hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.