banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Urfa Siyaset Akademisi sona erdi

Şanlıurfa AK Parti AR-GE tarafından yürütülen Siyaset Akademisi sekizinci ve son hafta sı yapılarak sona erdi.

Urfa City AVM Nikah salonunda gerçekleşen Siyaset Akademisi son haftasında ilk dersi Hakan Turgut verdi.  ” İkna Becerileri ve Müzakere teknikleri” başlıklı dersi veren Hakan Turgut; Parasal Zeka ve Eğitim Oyunları adlı kitabın yazarı ve Yönetim Danışmanı olan Turgut, Marmara üniversitesi İşletme mezunu ve Harvard üniversitesinde liderlik eğitimini aldı.

Siyaset akademisi katılımcılarına pratik ikna becerileri hakkında uygulamalı örnekler veren Hakan Turgut zaman zaman VTR ile görsel metaryaller kullanarak teknik bilgiler verdi. Hakan Turgut’un dersi yaklaşık 2 saat sürdü  sonra ara verildi.

Aradan sonra Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Süreyya Sakınç; “Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki son gelişmeler” başlıklı sunumuyla siyaset akademisi son buldu.

Doğa düzenin iktisat üzerine kurulu olduğunu ifade eden Prof.Dr. Süreyya Sakınç; “İktisat, Felsefe ve Tarihten ayrı bir alan değildir. İktisat biraz inandığın materyaller doğrultusunda yorumlanır. Bunun için iktisat felsefen ayrı tutulması söz konusu olamaz” dedi.

Türkiye’de iki reformcu hükümet damga vurduğunu belirten Prof.Dr. Süreyya Sakınç; bincisi Turgut Özal ikincisi Recep Tayyip Erdoğan hükümetleridir”

Prof.Dr. Süreyya Sakınç sözlerini şöyle sürdürdü;  Türkiye Cumhuriyetinin ikinci reformcu hükümeti 2002’de başa geldi. Yaptıkları iktisadi reformlarla hem içerde hem de dışarıda büyük başarılara imza attılar. Zaten reformist olmayan hükümetler ayakta kalamazlar” dedi.

Prof.Dr. Süreyya Sakınç dünyadaki gelişmelere değindi. ABD’deki küresel ekonomik krizden az etkilenmemizin bir sebebi de Türk ekonomisinin sağlam temellere oturtulduğunu ifade etti. Daha sonra soru cevap faslı ile Siyaset Akademisi sona erdi. AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisi Cumartesi günü Urfa City (Mozaik AVM) Siyaset akademisi programına AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Siyaset Akademisine kayıt yapanlar hazır bulundular

30 Ocak’ta yapılacak olan sınavın ardından Siyaset Akademisi katılımcılarına sertifika verilecek.

 

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.