banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa seçim sonucu; Bakan Çelik-10, BDP-2

Şanlıurfa seçimlerine ilişki bugün bir çok şanlıurfa yerel gazetesi yer verdi.

En çarpıcı manşeti Şanlıurfa’da yayın yapan İpekyol Gazetesi verdi.

işte Gazetenin manşettev verdiği o çarpıcı haber: "Sandıktan ‘bakan’ faktörüne çıkan destek 453.390. Cezaevinde 9 aydır net olarak ne için tutuklandığı kamuoyuna açıklanamayan Ayhan 77.416, gazetemizin iç sayfası baskıya girdiği saatlerde kaybetti görünen Binici ise 42.463 oy alabildi.

Sonuç mecliste AK Parti 10, BDP’nin desteklediği bağımsızlar iki koltuk elde etti. İki ay süresince özellikle köylüler ihmalkarlığın bedelini AK Partili yerli adaylara sorsa da, memleketlerinden aday olan Bakan Çelik’in ricasını kırmadı. Dolayısıyla köylüler, geçtiğimiz 2007 yerel seçimlerinde AK Parti ile inatlaşan kentliler gibi yapmadı ve yine ‘AK Parti’ dedi. Tabi yine de onları muhalefetsiz bırakmadı. İki de BDP’li gönderdi onlarla… 

 

Şanlıurfa genelinde özellikle bağımsızlar ile AK Parti arasındaki gerginlik adeta seçim esnasında yumuşadı. Günlerdir endişeyle beklenen gerginlik, birkaç olay hariç yerini sakin bir seçime bıraktı. Ancak günün sonunda çıkan olaylar nedeniyle Suruç’a ve Şanlıurfa Merkez Belediye önüne çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) araçlar sevk edildi. Sandıktan ise ’bakan’ faktörü öne çıkarak, AK Parti’ye olan seçmen desteği 450 bini aşarken, onu takip eden ’KCK Davası’ tutuklusu ve BDP’nin desteklediği İbrahim Ayhan 77 bin oyla günün galibi oldu. Zira köylerde AK Parti de dahil birçok partiye tepki vardı. Çünkü köylere hizmet götürmede yetersiz kalınmıştı. Bakan Çelik devreye girerek, köylerde küskün oyları kazanmayı başardı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.