banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Urfa Milletvekillerini tanıyalım

Sandık başına giden seçmen tercihini kullandı ve Şanlıurfa 12 milletvekili belirledi Şanlıurfa’da AK Parti 10, bağımsızlar 2 milletvekili çıkardı. Devlet bakanı Faruk Çelik seçimin taşkınlıklara neden olmadan huzur içinde geçmesi sevindirici olduğunu söyledi.

 

Seçimi kazanan vekiller ve özgeçmişleri şöyle:

 

FARUK ÇELİK: 1956 Artvin doğumlu. Üniversite mezunu. 3 dönemdir bursa milletvekili olarak TBMM’de bulunuyor. Halen devlet bakanlığı görevini yürütüyor, evli ve 4 çocuk babası.

 

SEYİT EYYÜPOĞLU: 1942 Şanlıurfa doğumlu. İlkokul mezunu çiftçi. 19’uncu ve 20’nci dönem milletvekilliği yaptı. 23’üncü dönem bağımsız olarak meclise girip ak parti’ye katıldı. Halen milletvekili, evli ve 18 çocuk babası.

 

MEHMET KASIM GÜLPINAR: 1970 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, kamu görevlisi. Bazı bakanlara danışmanlık yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

 

MEHMET AKYÜREK: 1950 Şanlıurfa doğumlu. Ortaöğretim mezunu, işadamı. Evli, 6 çocuk babası.

 

ZEYNEP KARAHAN USLU: 1969 İstanbul doğumlu, üniversite mezunu. 22’nci dönem’de İstanbul milletvekili olarak TBMM’de bulundu. TOBB ekonomi ve teknoloji üniversitesi’nde görsel iletişim tasarımı bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve 1 çocuk annesi.

 

HALİL ÖZCAN: 1964 Şanlıurfa doğumlu, Harran üniversitesi fen edebiyat fakültesi doğu dilleri bölümü öğretim üyesi. Evli, 6 çocuk babası.

 

MAHMUT KAÇAR: 1975 Şanlıurfa doğumlu, üniversite mezunu çevre mühendisi. Sağlık- sen genel başkanlığı yapıyordu. Evli ve bir çocuk babası.

 

ABDULKADİR EMİN ÖNEN: 1976 Ankara doğumlu, üniversite mezunu. Halen milletvekili, evli ve bir çocuk babası.

 

YAHYA AKMAN: 1966 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, avukat. 3 dönemdir milletvekili, evli ve 6 çocuk babası.

 

ABDULKERİM GÖK: 1970 Şanlıurfa doğumlu. Harran üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğretim üyesi, evli ve 2 çocuk babası.

 

İBRAHİM BİNİCİ: 1962 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu. Halen milletvekili, evli 5 çocuk babası. Seçimlere BDP desteği ile katılıyor.

 

İBRAHİM AYHAN: 1969 Şanlıurfa doğumlu, üniversite mezunu. BDP il başkanlığı sırasında KCK operasyonundan dolayı tutuklandı, halen cezaevinde. Evli, 2 çocuk babası. Seçimlere BDP desteği ile katılıyor.

Kaynak:Kanalurfa.Com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.