banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Urfa Milletvekili Emin Önen Suriyede

 

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, APAnın 5. Genel Kurul toplantısı için Suriyenin başkenti Şama gitti.

Image

 

     Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Suriyenin başkenti Şamda yapılacak olan APAnın 5. Genel Kurul toplantısına başkanlık edecek.

     27 Kasım - 02 Aralık 2010 tarihleri arasında devam edecek olan APAnın 5. Genel Kurul toplantısına Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ile birlikte AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, AK Parti Balıkkesir Milletvekili Ali Osman Sali, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ve MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz katılıyor.

Önen, Şanlıurfayı dünyaya tanıtıyor

    AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, görevi icabı gittiği dünyanın her ülkesinde Şanlıurfayı da en iyi şekilde temsil ediyor.

    Ankara Gazi Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra Istanbul Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden birincilikle mezun olan Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, yine aynı üniversitede siyaset biliminde Ortadoğu (Israil-Filistin sorunu) üzerine 2 yıllık bir çalışma yaptı.

    2007 yılı Genel seçimlerinde Şanlıurfa Milletvekili seçilmiş olan Emin Önen, özel sektörde 4 yıl boyunca Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak  üst düzey yöneticilik yaptı. 3 yıl süreyle Çin Halk Cumhuriyetinde özel sektörde yatırım  danışmanlığı yaptıktan sora ithalat ve ihracat danışmanlığı üzerine kendi şirketini kurdu.

     Evli ve bir çocuk babası olan A.Emin Önen, İngilizceyi çok iyi ve Çinceyi de orta derecede konuşmaktadır.

     TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeliği, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, TBMM-Filipinler Parlamentolar arası Dost Gurubu Başkanlığı yapmıştır. Halen AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa ve Şanlıurfalıların gururu olarak Şanlıurfalı hemşehrilerinin de gönlünde taht kurmuştur.

Müslüm ABACI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.