banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Urfa CHP'den YÖK'e tepki

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş; mültecilerin öğrenimi konusunda alınan son kararın siyasi bir karar olduğunu ve bu kararın yıllarca üniversiteye hazırlanan ve maddi külfet altına giren Türk vatandaşları için üzücü bir durumu ifade ettiğini söyledi.

Kenan Karataş, Yüksek Öğrenci Kurumu’nun (YÖK) aldığı karar neticesinde 7 üniversitenin mülteci durumunda bulunan ve öğrenci olduğunu sözle beyan eden kişilerin kaydını şartsız olarak kabul edeceklerini açıklaması üniversiteye hazırlanan Türk öğrenciler arasında şok etkisi yarattığını bu nedenle de alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.
Alınan kararın, mülteci adı altında Esad’a karşı savaşan muhaliflere tanınan bir hak olduğu aşikârdır. Yani savaşçı muhaliflere savaşmaları karşılığında ödül olarak üniversite hakkı tanıma girişimidir. Bizce önemli bazı soru işaretleri ise bu noktada ortaya çıkmaktadır.

Üniversiteye beyan usulü ile kabul edilecek kişilerin daha önce aynı fakülte veya bölümde olup olmadıklarını yâda bölücü bir örgüt mensubu olup olmadıklarını nasıl anlayacaksınız? Peki, kabul edilen kişilerin El Kaide yâda PKK mensubu olduklarının anlaşılması halinde ne yapacaksınız? Yoksa tüm bu ihtimaller bilinmek sureti ile mevcut hükümetin Türkiye’yi ABD’nin çıkarları doğrultusunda kullanma planlarından birimi uygulanmaya konulmak istenmektedir.

Doğu Anadolu’da yaşanan gizli işgal, Suriye sınırında terör mensuplarının hâkimiyeti, Hatay ve çevre İllerde kimliği belirsiz şahısların cirit atması, yurda yayılmış intihar bombacıları ve son olarak ta Devlet eliyle üniversitelere militanların yerleştirilmesi bizleri “acaba” dedirtecek bir düşünceye itmektedir. Arka arkaya yaşanan bu olumsuzlukları düşündüğünüz zaman, yaşananların bir ağızdan çıkan ve Türkiye de yaşanması öngörülen bölücü dış mihraklar ile birlikte AKP işbirliği akla gelmiyor değil. Bilindiği gibi Dünya emperyalist egemen güçlerin yürüttüğü bir taktik vardır;”İçten böl ve yönet anlayışı” Emperyalist güçler hedef aldıkları Ülkeleri yok etmek için kendi silahlarını ve canlarını kullanmazlar.

Onlar için en büyük silah başka bir Devletin Hükümetidir. Söz konusu taşeron Devleti kullanmak sureti ile hedeflerine ulaşmaksa ise savaşta en önemli taktikleridir. Bugün bölgemizde yaşanan savaşlar bunun en bariz örneklerini teşkil etmektedir. Irakta, Libyada, Mısırda ve Suriye’de yaşanan savaşlar egemen güçlerin AKP hükümetini kullanarak gerçekleştirmek istediği Ortadoğu projesinin bir ayağını teşkil etmektedir. Sıra bize gelmez diye düşünen zihniyetler şunu çok iyi anlamalıdırlar ki sıra bizde geldi. ABD yine Türkiye Hükümeti AKP’yi kullanarak din, dil, ırk, mezhep, Alevi, Sünni ayrımını körüklemek sureti ile Türkiye de bir iç savaş çıkarma planlarına başlamıştır. YÖK’ün aldığı kararında bu yönde olduğu düşünülmelidir.

Buradan Türk Halklarına seslenmek istiyorum; gün partili olma günü değildir; gün AKP zihniyetine karşı Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla Alevisiyle, Sunisiyle birlik olma günüdür. Gün ABD emperyalizmine karşı birlik olma günüdür. Gün Türkiye’yi işgalden kurtarma günüdür. Dedi…

Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.