banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Urfa Büyükşehir için sürpriz isim

Seçimlere 10 ay kalmasına rağmen şimdiden analizlere başlayan AK Parti bu sefer işi sıkı tutuyor.2009 seçimlerinde AK Parti’den Bozava Belediye Başkanı seçilen Hasan Arusoğlu ise,partinin Güneydoğu bölgesinde dikkatli davranacağını söyledi.

AK PARTİ’NİN KALESİ: ŞANLIURFA

30 Mart yerel seçimlerde AK Parti`yi en çok zorlayacak kentlerden biri de Şanlıurfa olacak. AK Parti`nin kalelerinden biri olarak görülen Şanlıurfa’da yine sürpriz sonuçlar çıkabilir. 2009 yerel seçimlerde Şanlıurfa’da hezimete uğrayan AK Parti,2014 seçimlerine hazırlanıyor. Yanlış aday seçiminden dolayı 2009 seçimlerinde sadece Bozova Belediyesini alan AK Parti, tekrar bu hataya düşmemek için farklı yöntemleri kullanacak. İşte  2009 yaşanan gelişmeler:


FAKIBABA SEÇİMLERE BAĞIMSIZ GİRDİ:2009 seçimlerinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı aday göstermeyen AK Parti, seçime Mehmet Oymak ile gitti.Nihayet seçim yapıldı. Fakıbaba Bağımsız aday olarak girdiği seçimde ikinci kez Şanlıurfa Belediye Başkanlığını kazandı. Seçimlerin ardından Saadet Partisine geçen Fakıbaba, Numan Kurtulmuş’un istifa etmesiyle bu partiden ayrılarak bağımsız kalmayı tercih etmişti.AK Parti ise yalnız Şanlıurfa Belediyesini değil 10 ilçeyi kaybetti.Sadece Bozova’yı alan AK Parti,bu sonuçla büyük hezimete uğradı.Şanlıurfa Belediyesini seçimlere bağımsız olarak giren Fakıbaba’ya bırakan AK Parti,kendi kalesi olarak gördüğü Şanlıurfa’da büyük darbe aldı.

BAĞIMSIZLAR AK PARTİ’YE GEÇTİ: Seçimlerde Bozova hariç 10 ilçede hüsrana uğrayan AK Parti’ye daha sonra katılımlar oldu. Karaköprü, Akçakale, Hilvan ve Birecik Belediye Başkanları AK Parti’ye geçiş yaptı.Yapılan bu geçişlerin ardından büyük sürpriz Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan geldi.Yeniden Ak Parti trenine binen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu kararı Türkiye’de günlerce konuşuldu. Çünkü 2009 seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Fakıbaba, karara isyan ederek bağımsız aday olmaya karar vermiş, ve başkan seçilmişti.

-ADAY KONUSUNA DİKKAT EDİLECEK

2014 seçimlerine 10 ay kaldı. 2009 yerel seçimlerde Şanlıurfa’da hezimete uğrayan AK Parti,2014 seçimlerinde aday konusunda daha dikkatli davranacak. Seçimlere 10 ay kalmasına rağmen şimdiden analizlere başlayan AK Parti bu sefer işi sıkı tutacak.Bilindiği üzere Şanlıurfa Büyükşehir oldu. Büyükşehir ile birlikte kentte Haliliye ve Eyyübiye ilçesi kuruluyor.

AK PARTİ ÖNDE

MAK danışmanlık şirketi ise 40 bin vatandaşın katılımıyla belediye seçimleriyle ilgili halkın nabzını tuttu. Anket sonuçlarına göre, ak parti 30 büyükşehirden 19'unda açık ara önde görünüyor.  30 büyükşehir belediyesinden 19'unda ak parti birinci sırada bulunuyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon Ve Van'da ak parti açık ara önde.

FAKIBABA ADAY GÖSTERİLMEYECEK

Seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir ve diğer ilçeleri kazanmayı planlayan AK Parti’nin aday konusunda şimdiden analiz yaptığı belirtiliyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Ankara’da konuşulan iddialara göre, AK Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba,2014 seçimlerinde aday gösterilmeyecek.Parti’nin Büyükşehir koltuğuna genç,eğitimli bir aday üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında.Genel seçimlerde milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Bekir Eren’in isminin de belediye başkanlığı için geçtiği öne sürüldü.

DİKKATLİ DAVRANACAK

2009 seçimlerinde AK Parti’den Bozava Belediye Başkanı seçilen Hasan Arusoğlu ise,partinin Güneydoğu bölgesinde dikkatli davranacağını söyledi.Güneydoğu TV’de Canlı olarak yayınlanan Siyasetin S'si programına konuk olan Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BAŞARI SAĞLAYACAK

2009 yerel seçimleri öncesi AK Partinin kendisine adaylık vermediğini Şanlıurfa'ya dönerken Aksarayda kendisine açılan bir telefonla Ankara’ya geri dönerek AK Parti adaylığını aldığını söyleyen Başkan Arusoğlu, o dönemde AK Partinin yanlış aday tercihleri yüzünden yerel seçimde Şanlıurfa'da başarısız olduğunu dile getirdi. Arusoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerde AK Partinin daha dikkatli davranarak Şanlıurfa’da başarı sağlayacağını söyledi. Hasan Arusoğlu, Başbakanın bir Tv kanalında yerel seçimlerde anket sonuçları,Parti İl teşkilatlarını dinleyeceğini, Milletvekillerinin adaylar ile ilgili fikirlerini alacağını fakat hiç kimsenin tesiri altında kalmadan Güneydoğu bölgesinde dikkatli davranacağını söylediğini hatırlattı.

BDP ŞANLIURFA’YA ÖNEM VERİYOR

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) ise AK Parti'nin kalesi olan Şanlıurfa'ya önem veriyor.BDP’nin gözü şuan Büyükşehir belediyesinde.Parti’nin Diyarbakır Milletvekili Muhafazakâr kimliğiyle tanınan Altan Tan’ı veya Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine aday göstereceği iddia ediliyor. Ceylanpınar, Viranşehir ve Suruç ilçelerinde Belediye Başkanlıklarını elinde bulunduran BDP, Büyükşehir ve merkez’deki Eyyübiye ilçesini kazanmayı hedefliyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.