banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa AK Parti'den dedikodulara sert cevap

AK Parti’den dedikodulara SKM Başkanı Ahmet Düşünür’den çok sert cevap verdi. Düşünür yaptığı açıklamada; “24.12.2013 tarihinde bir televizyon kanalında programa konuk olanMHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz, partimiz ve adayımız hakkında bir takım mesnetsiz iddialarda bulunmuş olup, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle partimiz,milletimizin vermiş olduğu destek ile Türkiye’de ve Şanlıurfa’dakurumsal yapısıyla en büyük parti konumundadır. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Sayın Celalettin Güvenç’i Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak açıklamasının ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlanmıştır.

Bu kapsamda oluşturulan “Seçim Koordinasyon Merkezi” işlevsel hale getirilmiş olup, adayımız Celalettin Güvenç’in stüdyo fotoğrafları çektirilmiş; bilbordlara yeni fotoğrafları asılmıştır. İddia edildiği gibi daha önceden bir çalışma yapılmamıştır.

AK Parti; adaylarını zenginlik durumuna göre belirleyen, adaylarından para toplayıp seçim kampanyaları yürüten bir parti değildir. Bu yüzden, adayımızın iş adamları yada herhangi bir kuruluştan partimize seçim bütçesi için para getirmesine gerek olmadığı gibi böyle bir talep söz konusu bile olamaz.

Yasalara göre siyasi partilere para yardımı yapılmaktadır. Bu kapsamda AK Parti Genel Merkezimiz kurumsal kimliği ile seçim çalışmaları için ‘her il içinayrı bütçe’ ayırmış olup, yapılan tüm çalışmalar partimizin oluşturduğu bütçe ile karşılanmaktadır.

Diğer siyasi partilerintek merkezden çıkan ve ağız birliği yapmış gibikamuoyuna yansıyan açıklamaları;kendi aday ve çalışmalarını tanıtmak yerine bu tür çirkin iddialarla karalama kampanyalarına girmiş olmalarının ne kadar manidar olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sayın Celalettin Güvenç’in nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu, 2,5 yıl içinde Vali olarak Şanlıurfa’da yaptığı başarılı çalışmaları kamuoyu yakından biliyor ve kısa süre içinde adayımızı çok yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Şanlıurfalı kimin ne yapmak istediğini, ne için uğraştığını çok iyi bilmektedir.

Kamuoyuna; sürekli aday tanıtımı sırasında,Genel Kurulda Başbakanımız tarafından izlettirilen tanıtım filmiyle ilgili yanlış bilgi ve yönlendirmelerin yapıldığı da görülmektedir. Şanlıurfa ve diğer illerin tanıtımı ile ilgili İl Başkanlığımızın bir tasarrufu söz konusu olmayıp, Genel Merkezimiz tarafından 6 ay önce illerde ‘Tanıtım Filmi’çalışması yapılmıştır.

Geçmiş seçimlerde; kamuoyunu belli odaklarla yanlış yönlendiren mihrakların,şimdi pijamanın içine girmiş olmaları da nasıl bir psikoloji yürüttüklerinin açık göstergesidir.

Her fırsatta Kayserili olan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’un Sayın Celalettin Güvenç’in dayısı gibi lanse ederek, Şanlıurfa’ya hizmetin çok daha önemli olduğu olgusunu ötelemek istemeleri, projeleri yok saymaya çalışanların yürüttüğü karalama senaryolarını ortaya çıkarmaktadır.

Tekrar söylemek gerekirse Sadık Yakut’un adayımız Sayın Celalettin Güvenç ile herhangi bir akrabalık bağı bulunmamaktadır.

Toplumda karşılığı bulunmayanların tek bir ağızda birleşipSayın Celalettin Güvenç’i mesnetsiz iddialarla yıpratmaya çalıştıkları aşikârdır. Adayları ve projeleriyle ön plana çıkamayan siyasi partilerin bu tarz çirkin yakıştırmalarının kamuoyunda karşılığı bulunmamaktadır.

SKM Hukuk İşleri Birimimiz, gerektiğinde yargı yoluna başvuracaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.