banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Uludere Baydemir'i ağlattı

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yılki ''Barış Dostluk ve Demokrasi'' ödülünü, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 9'u asker 10 kişinin şehit olduğu kazada yaralı askerlere yardım eden Gülyazı köyündeki annelere verdi.

DTO'nun bu yılki, yaklaşık 8 ay önce Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün, Gülyazı köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu 9'u asker, biri geçici köy korucusu 10 kişinin şehit olduğu kazada olay yerine giderek kaza geçiren askerleri araç içinden çıkarıp hastanelere taşınmasında yardımcı olan Gülyazı köyündeki annelere verme kararı aldığı ''Barış Dostluk ve Demokrasi Ödülü'' töreni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Törene, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Irak sınırındaki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları katıldı.

Haberin devamı ↓
reklam

Baydemir, törende yaptığı konuşmada, onurlu bir barışın tesisi için gerçeklerin mutlaka açığa kavuşturulması ve aydınlatılması gerektiğini söyledi.

''Kucaklaşmak, barışa gidebilmek, helalleşebilmek için mutlaka gerçekler ışığında adaletin tecelli etmesi gerekir'' diyen Baydemir, törene katılan annelerin yüreğindeki tek duygunun gerçeğin paylaşılması ve adaletin tecelli etmesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Irak sınırındaki olayda hayatını kaybeden 34 kişi ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.

Olayda yaşamını yitirenlerin anneleri ve Osman Baydemir gözyaşlarını tutamadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde 22 Ağustos 2012'de askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusu şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.