banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Üç partinin seçmeni'de AK Parti'nin Çalışmalarını Beğeniyor

Türkiye genelinde yaptıkları anket çalışmalarıyla yerel seçim sonuçlarını bilen Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici önümüzdeki genel seçimleri değerlendirdi.
Gezici yaptığı açıklamada şunları söyledi: 2015 genel seçim sonuçlarını belirleyici en önemli unsur ekonomi, dünyada da bu böyledir. Ekonomide büyüme arttığında, iktidarın oyu da hızla artıyor. AK Parti güvenin temel nedeni de budur. Büyüme dediğimiz şey vatandaşın hanenin geçimine yansıyan bir şey. Türkiye’deki seçmenin % 56’sının ekonomideki büyümeye göre oy verdiği gözlemleniyor. Özellikle AK Parti seçmenin tercihi ekonomidir. Dünyada seçmenin tercihini ekonomiden yana kullanılması, ülkedeki demokrasinin de geliştiğinin göstergesidir.
AK Parti’nin 2002 yılından bu yana iktidarda olması onun denenmiş ve beğenilmiş, en önemlisi vatandaşa hizmetlerinde başarılı bulma oranlarında bir düşüş gözlenmiyor. Halkın % 76’sı sağlık hizmetlerinden memnunum diyor. Genel hizmetlerinden memnunum diyenler % 62’dir. CHP, MHP ve HDP seçmenlerinin bile % 50 den fazlası başarılı buluyor. Ak Parti’den oy koparmanın oldukça zor olduğu görülüyor. Muhalefetin çalışmalarında da seçmenin tavrını değiştirecek bir hikaye veya farklı bir söylem olmaması seçmen geçişlerinin kalıtsal kalmasına sebep verebiliyor.
Kaynak : Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.