banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Türkiye’de Bir İlk; Sahur’da Şanlıurfa sorunlarını konuştular VİDEO

Memur Sen Şanlıurfa İl Temsilciliğinin El Ruha Otelde düzenlediği sahur programına AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Kamu Kurum Kuruluşlarının Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

Milletvekili Mahmut Kaçar’ın bir süre önce Memur Sen ev sahipliğinde STK temsilcileri bir araya gelmek istediğini belirten Memur-Sen İl temsilcisi, Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı; “Sayın Vekilimizin katılımı ile Türkiye’de ve Şanlıurfa’da bir  ilki gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ilkle Şanlıurfa’da sahur programı düzenledik. Memur Sen Konfederasyonu Türkiye’de 1995 yılında kuruldu. Kurucu Merhum Mehmet Akif İnan Urfalı hemşehrimiz. Memur Sen Urfalılar için önemlidir. Urfalılar için de Memur Sen önemlidir. Kurucu Genel Başkanımız Urfalı, ikinci Başkan Urfalı ve Sağlık Sen eskimez Genel Başkanımız Mahmut Kaçar Urfalıdır. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, insan hak ve hürriyetlerinin gelişmesi ve yerleşmesi adına Memur Sen bir çok konuda ilklere imza atmıştır. Bir aile ortamı içerisinde sorunlarımız konuştuk” diyerek katılanlara teşekkür etti.

Ortak akılla hareket edildiğinde sorunları kolayca çözüldüğünü dile getiren Milletvekili Mahmut Kaçar; “Demokrasiyi saç ayağına benzetirseniz bir ayağı siyaset diğer ayağı STK’lardır. Siyaset kurumu iktidarı ile muhalefeti ile Sivil Toplum Örgütleri, yerel dinamiklerinin görüş ve önerilerini dikkate aldığı ölçüde toplumun temel meseleleriyle ilgili doğru çözüm önerilerinin ortaya konduğunu tarih sürekli şahadet etmiştir. Çünkü Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları toplumun önemli bir kesimini temsil eder, tüm STK’ları topladığında da toplumun tamamını kapsayan bir manzumeyle karşı karşıya kalırsınız. Bu minvalde Şanlıurfa’nın yerel dinamikleri ile bir arada olmak istedik. Bu buluşmanın Ramazan denk gelmesi bizim için son derece önemlidir. Değişik vesilelerle gerek Milletvekili arkadaşlarımızla ve gerekse dostlarımızla sorunları konuştuğumuzda Şanlıurfa için özel başlık açıyoruz. Gerçekten Türkiye’de Ramazanı yaşamak istiyorsanız Şanlıurfa’da olmalısınız. Şanlıurfa’nın caddelerinde, sokaklarında, alış veriş merkezlerinde, camilerinde, gönüllere hitap eden her yerde Ramazanın dolu dolu yaşandığını görüyoruz. Şanlıurfa’nın bu manevi ikliminde sahurda bir araya gelmek özel bir duygu.

Şanlıurfa’nın sorunları var. Birlikte düşündüğümüz zaman ortak akılla hareket ettiğimiz zaman sorunların çözümünde önemli mesafeler alınıyor. Şanlıurfa son iki yılında Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarını aldı. Sağlık, eğitim alanında almamız gereken mesafeler var. Gençliğimizin geleceği ile ilgili maddi manevi yapmamız gerekenler var. İşte tüm bunları manevi bir atmosferde aile içerisinde karşılıklı istişare ettik” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Memur Sen ve Milletvekili Mahmut Kaçar toplantıyı düzenledikleri için teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise; “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, konuşmaya, tartışmaya, sorunları masaya yatırmaya gerçekten ihtiyacımız var. Bunu her zaman her platformda yapmaya çalışıyoruz. Bir aradayız, birlikteyiz, konuşuyoruz, çalışıyoruz. Burada STK Temsilcileri konuş, biz not aldık” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat sürdü.

www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.