banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Türkiye-İsrail ilişkisi gayrimeşru

Kılıçdaroğlu ve Gülene yanıt

Prof. Kurtulmuş, gündemdeki konulardan Mavi Marmara saldırısı sonrası gelişmeleri, BM'deki İran'a yaptırımlarla ilgili oylamayı, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin Anayasa paketiyle ilgili başvuruyu kabul etmesini, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarını ve Fettullah Galen'in sözlerini değerlendirdi.

"İsrail özel silah kullandı"

Saadet Partisi Lideri, sözlerine, İsrail'in Mavi Marmara'da gerçekleştirdiği katliamda özel mermiler kullandığına dikkat çekti. Yaralıları hastanede ziyaret ettiğini söyleyen Kurtulmuş, "İsrail içinde cam parçaları olan, vücuttan çıkarken 8 cm çapında ölümcül yara açan mermiler kullanılmış" dedi.

"Başbakan'ın sert tepkisiyle şehitlerimiz ve yaralılarımız fazla bekletilemeden İsrail'den Türkiyi'ye iade edildi" diye konuşan Kurtulmuş, "Ama bunun yanında süreç boyunca birçok yanlışlık yapıldı" dedi.

"Hükümet çok yanlışlık yaptı"

Kurtulmuş bu yanlışlık ve olumsuzluklardan bazılarını, "Hükümet yetkililerinin İsrail'e karşı kafa karışıklığı içinde olduğunu ortaya koyan farklı açıklamalar, İsrail'le askeri ve ticari anlaşmalar konusundaki bilinmezlik ve belirsizlik, Mavi Marmara'nın müdahale sırasında yalnız bırakılması, İsrail Büyükelçisi'nin istenmeyen adam ilan edilmemesi" olarak sıraladı.

"Gayrimeşru ilişki"

SP Lideri, hükümet kanadından yapılan, "İlişkilerin seyri artık İsrail'e bağlı demektir" açıklamasının ne anlama geldiğini sorduktan sonra, "Türkiye, İsrail ile evli değildir. Gayrimeşru ilişki içindedir" diye konuştu.

Kurtulmuş, "İsrail konusunda Başbakan başka, Başbakan Yardımcısı Arınç başka konuşuyor. Bu gerçek bir fark mı, yoksa danışıklı dövüş müdür?" diye de sordu.

 "Türkiye İsrail'e ekonomik olarak bağımlı"

Kurtulmuş, hükümetin İsrail'e karşı gereken adımları atamamasının nedenini de, 8 yıllık AKP iktidarında Türkiye'nin İsrail ile Batı ülkelerine ekonomik olarak bağımlı hale sokulmasına bağladı.

Tevrat polemiğine Kuran'dan müdahale

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılçıdaroğlu arasındaki "Tevrat'lı polemiği" de eleştirdi. Kuran'dan alıntı yapan Kurtulmuş, "Bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüştür" diyerek, İsrail'in bütün insanlığa karşı cinayet işlediğini söyledi.

"İran'a yaptırıma hayır"

SP Lideri, hükümetin İsrail'in OECD üyeliğini veto etmediğini yeniden hatırlatarak, İstanbul'da yapılan Asya zirvesinden İsrail'e kınama kararı çıkmasının İsrail tarafından veto edilmesi arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

Kurtulmuş, BM'deki oylamada Türkiye'nin İran'a yaptırım kararına karşı çıkmasını da istedi.

Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusunu kabul ederek değerlendirmeye aldığı Anayasa paketini esastan değil sadece şeklen incelemesi gerektiğini de savundu.

İlk Kılıçdaroğlu yorumu

SP Lideri, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında da ilk kez yorum yaptı. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Kurtulmuş, "Ancak sayın Kılıçdaroğlu, Anayasa paketini Anayasa Mahkemesi'nden geri çekerek, neoliberal iktisat politikalarından vazgeçerek, milli iradeden ve haktan yana olduğunu ortaya koymalıdır" çağrısında bulundu.

Gülen'e mesaj

Numan Kurtulmuş, Fettullah Gülenin Türkiye-İsrail gerginliği hakkındaki son açıklamaları hakkında ne düşündüğünü soran bir gazeteciye de, "Şimdi herkes mazlumdan yana olmalıdır, zalimden yana değil" şeklinde yanıt verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.