banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Türkerden toplu seçim isteği

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması durumunda 2011 yılındaki milletvekilliği seçimlerinin, cumhurbaşkanlığı seçimi ile bir arada yapılabileceğini söyledi. Türker, ayrıca DSPnin seçim yürüyüşüne bugünden itibaren başladığını kaydetti.

Masum Türker, Karadeniz Bölgesi Mali Müşavirler Ve Muhasebeciler Odası bölge toplantısına katılmak üzere geldiği Tokatta parti binasında açıklamalarda bulundu.

Referandumun arzuladıkları gibi geçmediğini belirten Türker,üstü kapalı olarak CHPyi eleştirdi. Türker, Referandumda yüzde 55in üzerinde bir hayır oyu bekliyorduk. Medya aracılığı ile yapılan kampanyada hayır oylarının bir tek kişiye ve bir tek partiye dayandırılması, o kişinin ve partinin yaptığı hatalar, hayır oylarının renk ve şekil değiştirmesine neden olmuştur. Ama yine de yüzde 42, yüzde 50ye yakındır ve Küçük bir rakam değildir. diye konuştu.

Parlamento açılır açılmaz yeni anayasa değişikliğine uyum kanunları için bir uzlaşma komisyonu kurulmasından yana olduklarını belirten Türker, Bu komisyona yalnız grubu olan partiler değil, grubu olmayan ve parlamentoda temsil edilen partilerin de çağrılmasında büyük yarar vardır. Uzlaşma ancak bu şekilde sağlanır. dedi.



DSP BUGÜNDEN İTİBAREN SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR

DSP olarak 8€"9 ay sonra yapılacak milletvekili seçimlerine hazırlık çalışması başlattıklarını kaydeden Masum Türker, Ben buradan DSPnin seçim yürüyüşüne başladığını belirtmek istiyorum. DSP seçime tek başına ve kendi adı altında girecektir. Bu süreç içinde başka partiler ve partililer bizimle işbirliği yapıp, DSP bayrağı altında seçime gireceklerse onlara da açığız. ifadelerini kullandı.



HEM CUMHURBAŞKANI HEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ AYNI ANDA YAPALIM

Basın mensuplarının Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergünün Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Türker, O gün gelsin görelim. Kimin cumhurbaşkanı olacağını söylemek kolay değil. Çünkü cumhurbaşkanı adaylarının TBMM üyesi olma şartı var. Ayrıca TBMMnin belli bir sayıdaki milletvekili tarafından dışarıdaki adayların gösterilmesi gerekiyor.

Yeni Meclis seçilmeden kimlerin seçileceğini söylemek mümkün değil. Bence Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaysa, Cumhurbaşkanı erken istifa etsin, seçime giderken hem cumhurbaşkanlığı, hem milletvekilliği seçimini aynı anda yapalım. Böylelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan risk alıyorsa alsın. Hem milletvekili kalıp, hem cumhurbaşkanı adayı olup tekrar seçilmez ise başa dönmesin. şeklinde konuştu.


Etiketler:  DSP Masum Türker Seçim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.