banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Tuncer Kılınç'tan Erbakan Hocaya methiyeler
Akit’e konuşan eski MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç, “Allah gani gani rahmet eylesin, Erbakan millici bir liderdi. Onu doğru anlayamadık, askerler Erbakan’ı doğru anlamadı. Ülkesinin çıkarlarını önde tutan, sanayiye önem veren bir liderdi” dedi.

“ASKERLER ERBAKAN’I YANLIŞ ANLADI”

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009 tarihinde evinde yapılan arama sonrası gözaltına alınan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’tan Erbakan itirafı geldi.

İnternet Andıcı davası tutuklu sanığı Eski Genel Kurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ’un yargılandığı Silivri’de Akit’e konuşan Tuncer Kılınç, Refah-Yol Hükümeti ve dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a haksızlık yapıldığını itiraf etti.

28 Şubat döneminde askerlerin Milli Görüş lideri merhum Başbakan Nemettin Erbakan ile ilgili doğru analizler yapamadığını kaydeden emekli Org. Kılınç, Erbakan’ın yanlış anlaşıldığını vurguladı.

Kılınç “Allah gani gani rahmet eylesin, merhum Erbakan doğru anlaşılmadı. Onu doğru anlamadık, askerler Erbakanı’ı anlayamadı ya da yanlış anladılar. Ülkesinin çıkarlarını önde tutan bir lidermiş aslında” dedi.

“MİLLİCİ BİR LİDERDİ”

Erbakan’ın millici olduğunu ve Türkiye’nin çıkarlarını önde tuttuğunu kaydeden Kılınç, “Tabii Erbakan ile ilgili söylenecek belki de en net şey millici olmasıydı. Necmettin Erbakan başbakanlığı döneminde devamlı ülkesinin çıkarlarını önde tuttu. Ülke sanayisinin gelişmesi için çaba harcadığı gizlenemez bir gerçektir. Görevde olduğu dönemde de her konuda ‘Önce biz yapabilir miyiz’ derdi” şeklinde konuştu.

İSRAİL’E KARŞI UZUN SÜRE DİRENDİ, DYP VE ASKERLER DEVREYE GİRDİ

Erbakan’ın İsrail ile silah anlaşması yapılmaması için uzun süre direndiğini açıklayan emekli Org. Kılınç, uygun silahların alımı ve modernizasyonu için öz kaynaklar ve İslam ülkelerine yönelmek istediğini fakat, hükümet ortağı DYP ve kendisinin de içinde bulunduğu askerler tarafında ikna edilmeye çalışıldığını vurguladı.

“Hiç unutmam, F4 modernizasyonu yapılacak, 50 tane uçağın modernize edilmesi kararlaştırılmış ve işin İsrail’e verilmesi planlanmıştı. Fakat gelin görün ki Erbakan bir türlü yanaşmıyor, modernizasyonun İsrail’e verilmemesi için elinden gelen her şeyi yapıyordu. İsrail peş peşe uyarılarda bulunuyor ‘Artık kesinleştirin, ne olacaksa karar verin, biz de ona göre hazırlayalım kendimizi’ diyor. Dönemin DYP’li Savunma Bakanı Turhan Tayan da Erbakan’dan korktuğu için görüşmeye gidemiyordu. Tabii bizim tuzumuz kuru, korkumuz yok, ‘Al randevuyu gidelim’ dedim ve gittik. Çok direndi Erbakan, ‘Kardeşim bu modernizasyonu İsrail’e yaptırmak zorunda mıyız, hiçbir İslam ülkesi yapamıyor mu bu işi?’ dedi. Ben devreye girdim ve ‘Dünyada ABD ve İsrail dışında yapabilen yok efendim’ dedim. ‘ABD pahalı yapıyor, İsrail ucuz, başka şansımız yok’ dedim” diyen Kılınç, Erbakan’ın uzun süre direndiğini fakat mecburen onaylamak zorunda kaldığını ifade etti.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU VE 28 ŞUBAT SORUŞTURMASI RAHATSIZ ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat dönemi ile ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kurulması açıklaması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaya ilişkin konuşmak istemeyen Kılınç, “Bir dönemdi, geldi geçti, yani bunları konuşmak istemiyorum” dedi.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMİŞTİ

“Bir dönemdi, geldi geçti” diyen Kılınç, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda ise post modern darbenin devam ettiğini söylemiş, AK Parti iktidarının sonsuza kadar iktidarda kalmayacağını belirtip adeta aba altından sopa göstermişti.

Kılınç, “28 Şubat süreci devam ediyor. Sadece aldığınız tedbirler devam etmiyordur, kesinti vardır. Çünkü yönetenler değişmiştir. Yönetenlerin zihniyetleri sizin almış olduğunuz tedbirlerin yürütülmesine fırsat vermeyebilir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman AKP ile idare edilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti mutlaka halk eğitildikçe daha doğruyu bulacak ve kendine yakışan bir iktidar getirecektir. Yani yarın bu görüntü değişecektir” şeklinde konuşmuştu.
Murat Alan- Kenan Kıran / YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.