banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Tunceli tek il olmaktan çıkacak mı?

Tunceli tek il olmaktan çıkacak mı?

AK Parti, geçtiğimiz seçimde milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli'de çok iddialı.  AK Parti'nin Tunceli Milletvekili Adayı Bedri Aşam  “2'de 2 yapacaklarına” inanıyor. 

Habervaktim'e konuşan Bedri Aşan, Tuncelili yurttaşları asimilasyon korkusu, dönüştürme kaygısı yaşatmadan sistemin bütününe entegre etmek istediklerini ifade ederek “Bunu bir kitle partisi olan AK Parti içinde yapacağız inşallah. Bu maksatla hedefimiz Tunceli'de AK Parti'ye 2 milletvekili kazandırmaktır. Bu sonuç ile hem Tuncelili yurttaşlarımız hem de Türkiye kazanacaktır” dedi.

KILIÇDAROĞLU BAŞKA, CHP BAŞKA
Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de saygı duyulan bir isim olduğunu ancak partisi için aynı şeyin söylenemeyeceğini vurgulayan Aşam, şöyle dedi: “Kılıçdaroğlu'nun kişiliğine duyulan saygı CHP'ye oy olarak dönmeyecektir diye düşünüyorum.”

KAMER GENÇ TUNCELİ SİYASETİNİ BLOKE ETTİ
AK Partili Bedri Aşam, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Kamer Genç'in 1980'den bu yana Tunceli siyasetini bloke ettiğini söyledi. Aşam “Kamer Bey, ilkel yöntemlerle siyaset yaptığını sanan biri. Hem de alt düzeyde birkaç Tunceliliye iş bulmuş, bunu faydalı bir iş gibi görüyor. Siyasetten anladığı bu. Yıllardır bu şekilde hareket ediyor. Tunceli halkı artık bu isme prim vermeyecektir” dedi. Aşam, BDP'nin adayı Ferhat Tunç'la ilgili ise “Sanatçı kimliği öne çıkan bir isim. Ancak siyaset çok farklı bir şey” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.