banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

 Gençliğin idealsiz ve hedefsiz bir hale getirildiğini ifade eden Yavuz, özellikle aile kurumunda bozulmanın meydana geldiğini belirterek kötülüğün önüne geçecek mekanizmaların geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Şanlıurfa'da manevi bunalım yaşayan bir gencin beş dakikada uyuşturucuya ulaşabildiği tespitinde bulunan  Yavuz, bataklığın kurutulması yerine herkesin sivrisineklerle mücadele ettiğini söyledi.  Yavuz, "Gerçekten gençlik tam anlamıyla hedefsiz, boş ve idealsiz bir nesil haline gelmiş. Elinden tutan yok. Herkes onları suçluyor ve bataklığı kurutmak için kimse etkin bir mücadelenin içine girmiyor.Bu bataklığın kurutulması gerekiyor. Eğer bu memlekette, Şanlıurfa'da bir genç manevi boşluk içerisinde olduğu zaman 5 dakika içerisinde uyuşturucuya ulaşabiliyorsa bu çok ciddi bir sıkıntıdır." dedi.
 Toplumsal yozlaşmadan herkesin etkileneceğine vurgu yapan Yavuz şunları ifade etti: "Bu sorunlardan hepimiz etkileneceğiz. 'Ben kendi çocuklarıma bakıyorum, 'bana ne' diyemiyoruz. Çünkü evimiz de bir geminin kamarası gibidir. Bu gemi su aldığı zaman benim odama bir şey olmaz diyemiyorsun. Bir memleketin idarecileri iyi olursa o toplum da iyi olur. Ama o idareciler iyi olduğu halde kötülüğe engel olabilecek bir mekanizma oluşturmazlarsa da toplum bozulur."
İslami muhalefet adına toplumda var olan sorunları gündeme getirerek bu sorunların çözülmesi için çaba göstereceklerini söyleyen Yavuz, "Aile huzursuzlukları noktasında Türkiye'de dört kişiden, dört çiftten biri ilk beş ay içerisinde boşanırken Şanlıurfa'da bu üç çiftten bir çiftin boşanmasıyla neticeleniyor. Bu anormal bir durumdur yani terse giden bir şey var. İşte bu yüzden biz İslami muhalefet adına söyleyecek sözümüz var, diyoruz. Bu düzensizlikleri ortaya çıkarıp bizzat kendimiz müdahale edip düzeltmeye çalışacağız. Bunu yapamıyorsak onu yaptırtacağız. Yani imkânlarımız dâhilinde muhalefet görevimizi en etkin bir şekilde yerine getirmek için bu görevi ibadet şuuruyla yapacağız." şeklinde konuştu.
"Üç-beş milletvekilliği için,  rant için, adam kayırma için, ihale bölüşmesi için işe girişmedik." diyen Yavuz,  toplumdaki olumsuzluklara dur demek için aile kurumunu ve gençliği düşündükleri için Meclise gitmeyi hedeflediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.