banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Topçu: Barajı geçemezsek istifa ederim

Pazar günü yapılacak seçimlerde BBP'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşacağını söyleyen Genel Başkan Yalçın Topçu, aksi durumda ne yapacağını da açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, önemli açıklamalarda bulundu. Skandal kasetlerle sarsılan MHP'nin ülkücülükten kopmuş olduğunu belirten Topçu, "Seçimlerde barajı geçemezsek istifa ederim" dedi.

12 Haziran seçimleri size ne ifade ediyor?

Bu seçimlerde milletin iradesini bilkamil Meclis'e yansıtmasını istiyorum. Seçimin güvenli geçmesini diliyorum.

Hedefiniz ne?

Bugün yaşadığımız tablodan memnun olmayanlar her fırsatta AK Parti'yi suçluyorlar. Peki bunlar iktidar olmadı mı? CHP, MHP iktidar olmadı mı? Oldu. Peki ne yaptılar? Hiç. Memleketteki bu fotoğrafa bakınca bu halde Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vebalinin olmadığını görüyorum. Ne yönetimde ne de Meclis'te denetim yapacak sayıya erişemedik. Millet bizi denemedi, sevdi, gönlünde tuttu. Biz diyoruz ki bugüne kadar bizi sevip gönüllerinde tutanlar olarak bu kez bize oy verin.

Alabilecek misiniz?

Bu seçimlerde BBP bu önümüze konan barajı aşacak ve Meclis'e girecek. Olmazsa da ben birilerinin yaptığı gibi 'taşrada iyiydim, şehirde kötüydüm, onlar hazineden trilyonlar aldı ama benim bu kadar imkanım vardı' gibi bahanelerin arkasına sığınmam, istifa ederim.

BBP kimlerin partisi?

BBP sadece ülkücülerin partisi değil. BBP milletin değerlerine önem veren, demokrasiye inanan, ülkü ocaklarından yetişmiş insanların kurduğu bir parti... Ülkücülük bir parti altına sığmayacak kadar büyük mefkuredir. Türk-İslam ülküsünün siyasi adresi BBP'dir. Bakın MHP'ye... Referandumda aldıkları pozisyona, kaset rezaletine. Yapılan işleri de bu fiilleri de millet vicdanı kabul etmiyor bu nedenle yüreğim acıyor.

MHP başarısız mı?

Kasetler üzerinden siyaset yapmak yanlıştır. MHP'yle siyaseten mücadele etmek gerekiyor. Alpaslan Türkeş'in emanetine ihanet ettiler. Bu açıdan kaset maset işin teferruatı... MHP ülkücülükten kopmuştur. Murat Aksoy'un Röportajı / Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.