banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

TOGEM Keçiören Belediyesi ana okulunu bakan Çelik ve Erdoğan açtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Anaokulları ev ile okul arasında bir köprü görevi görüyor. Anaokulu başka bir ifadeyle yeni diktiğimiz bir fidana can suyu vermek demektir” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Keçiören Belediyesi'nce Şanlıurfa'da köyden kente göçün yoğun olduğu Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yaptırılan anaokulunun açılış törenine katıldı.

19-20 YAŞINDAKİLER İSTANBUL’U FETHETTİ.

Burada bir konuşma yapan Faruk Çelik, söz konusu anaokulunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çelik; Bir köyde, bir şehirde, bir yerleşim yerinde sorunlar varsa oranın eğitim alanında da sorunlar olur. Eğitim alanında sorunlarını çözemeyenler sorunlarla boğuşup dururlar. Ama eğitim alanında sorunları çözen ülkeler bir adım ötede olan ülkelerdir. O ülkeler gıptayla izlenir. İşte Türkiye'de öteden beri yaşadığımız eğitim sistemimizdeki siyasi kararlara göre, siyasetçilerinin konumlarına göre, değişen eğitim sistemini çok şükür bu dönemde sayın Başbakanımızın dirayetli yönetimiyle aldık çöpe atıyoruz. Yeni bir dönem başlatıyoruz, nedir bu yeni dönem; dayatmacı değil, tercihe dayalı ve insanımızın, ülkemizin değer yargılarını ön plana alan bir eğitim sistemi” diye konuştu.

 

Geçliğin önemli işler başardığını tarihten örnek vererek anlatan Bakan Çelik; “19-20 yaşındaki gençlerin İstanbul'un fethini gerçekleştirdi. Bu nedenle eğitim küçük yaşlarda verilmeli” dedi.

TOGEM 250 ANAOKULUNU HİZMETE AÇTI

Daha sonra kürsüye gelen TOGEM Başkanı Gülbaran ise, TOGEM'in yardım faaliyetlerinden bahsederek, ülke çapında “Anaokulsuz il kalmasın” projesini yürüttüklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve hayırseverlerin desteğiyle bugüne kadar 250 anaokulunu hizmete açtıklarını belirten Gülbaran; “Türkiye'nin dört bir yanında gezici ve kalıcı anasınıflarımız bulunmaktadır. Ayrıca faaliyetlerin yardımların yerinde tespit edilmesi ve sunulacak hizmetlerin hızlandırılması için farklı il ve ilçemizde de birlik beraberlik içerisinde hareket eden ve birbirine destek olan 8 TOGEM daha kuruldu” dedi.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA ULAŞMAK

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 7 yıl önce büyük bir heyecan, coşku ve büyük umutlarla başlattıkları Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) hayır seferberliğinin bugün Türkiye'yi kuşatan bir gönül hareketine dönüştüğünü bildirdi.

 

Anaokulunun kısa süre içerisinde yapılmasında emeği geçenleri teşekkür eden Erdoğan, “7 yıl önce büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla ve büyük umutlarla başlattığımız TOGEM hayır seferberliği, şükürler olsun ki bugün Türkiye'yi kuşatan bir gönül hareketine dönüştü. Şu anda, Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde, 8 TOGEM şubesi ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. Yapılan çok sayıda faaliyete ek olarak, hayırseverlerimizin gerçekten özverili gayretleriyle, 250 anasınıfını çocuklarımıza kazandırdık. Bugün Şanlıurfa'da açılışını yaptığımız bu anaokuluyla, Şanlıurfalı minik evlatlarımızı da oyun ve eğitimin kaynaştığı güzel bir mekana kavuşturuyoruz” diye konuştu.

 

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yoksul demeden, özürlü demeden, yetim-öksüz demeden, her yavrumuza, eğitimin imkanlarını en iyi derecede sunmak durumundayız. TOGEM'in, bu doğrultuda eğitim seferberliğine öncülük ettiğini, tüm Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini görüyor ve bundan gerçekten büyük heyecan duyuyorum. Biz, elimizden geldiği, yüreğimizin yettiği, gönlümüzün kuşattığı ölçüde çalışacak, gayret edeceğiz.

Çocuklarımız için her şeyin en iyisini, en güzelini bulabilmek için gerekirse bütün hayırseverlerin, bütün fedakar, gönüllü insanlarımızın kapılarını çalacağız. Çocuklarımız için canla başla çalışarak ilim yuvaları açmaya, gönüllü ilim ve eğitim neferleri olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu ülkenin evlatlarını sevgiyle, umutla, hoşgörü ve kardeşlikle ilmek ilmek, nakış nakış dokuyacağız. İnanıyorum ki, Rabbim de bu gayretlerimizi görecek, emeklerimizi boşa çıkarmayacaktır. Şu gökkubbe altında, kalp kazanmaktan, gönül fethetmekten daha anlamlı, daha heyecan verici bir mutluluk yoktur. Bütün mesele yüreklerimizi sevgi, kardeşlik ve umut çatısı altında birleştirebilmektir, birbirimize kenetlenip güç vermektir” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, daha sonra sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti.

Törene Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar,  Abdülkerim Gök, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İl ve ilçe teşkilat üyeleri ile öğrenci ve velileri katıldı.

Ömer Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.