banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

 AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ,  IŞİD'in 11 Haziran'da kaçırdığı Musul Başkonsolosu ve 45 çalışanının serbest bırakılarak Türkiye'ye getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Mutlu bir güne uyandık”

101 gün önce IŞİD örgütü tarafından Musul Başkonsolosu ve ekibinden 49 kişinin rehin alındığını hatırlatan Akdağ, “Tabi bu sıkıntılı bir süreç idi, ama sabır ve karalılıkla, diplomasinin inceliklerini de kullanarak mutlu güne uyanmış olduk. Bugün ülke olarak büyük bir sevinç yaşadık. Bu sevinci bize yaşatan siyasi iradeye, fiili aktörlerine ve sabır gösteren 49 rehine arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“Türkiye ağırlığını bütün dünyaya ilan etti”

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve bölge halkları üzerinde itibarı, itimadı olan bir ülke olduğuna işaret eden Akdağ, rehinelerin serbest bırakılmasında Türkiye kadar Türkiye’nin dostlarının da emeğinin var olduğunu düşündüğünü söyledi. Akdağ, “Bugün Türkiye; itibarını, saygınlığını ve uluslararası ağırlığını bütün dünyaya ilan ettiği bir gündür.  Dolayısıyla 77 milyonun birlikte sevinmeyi hak ettiği bir günü beraber yaşıyoruz. Allah’a şükürler olsun; burunları kanamadan 49 vatandaşımız bugün Şanlıurfa’ya intikal etmişler, oradan da Ankara’ya geçmişler. Türkiye Kurban Bayramı’na girmeden bayram yapma imkânına kavuştu.” diye konuştu.

“Teröre sebep olan nedenler ortadan kaldırılmalı”

Türkiye’nin terörden çok fazla zarar gördüğüne ifade eden Akdağ, “Bunu en çok bölge insanı biliyor. Bizler buna 40 bin can vermişiz. İnsanlarımız göç etmiş, köylerimiz boşaltılmış. Böyle bir acıyı yaşamış olan Türkiye’nin teröre destek vermesini düşünmek abesle iştigal etmektir. Biz terörün bir sonuç olduğunu, teröre sebep olan nedenlerin de araştırılması ve ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi. 

“Çabalar sonuç verdi”

Rehinelerin kurtarılmasında Türkiye’nin bölge insanı üzerindeki itibarı ve itimadının büyük rol oynadığını düşündüğünü belirten Akdağ, “Yerel güçler, aşiretler ve siyasi grupların Türkiye vatandaşlarına verilecek zararın bölge insanına da zarar vereceği kaygısıyla bunun önüne geçme çabalarının olduğunu düşünüyorum. Bu çabalar sonuç vermiştir.” diye konuştu.

“Gazetecilere yapılan saldırılar acizliktir”

Akdağ, Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun önünde bekleyen grubun saldırısına maruz kalan AA Foto Muhabiri Hüseyin Bağış ve Muhabir Aziz Aslan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yapılan saldırıyı kınadıklarını kaydeden Akdağ, basın mensuplarının çalışma ortamının özgür olması gerektiğini, kamu hizmeti yapan basın çalışına yapılan saldırının bir acizlik olduğunu ifade etti.

Tıkınma noktasında olan, verecek bir mesajı olmayanların basın mensuplarına saldırma noktasına geldiklerini belirten Akdağ, "Bunu şiddetle kınıyorum. Basınımızın sağduyulu çalışması toplumun gelişmesine eti ediyor. Bundan sonra bu tür saldırıların olmamasını temenni ediyorum." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.