banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Terör Devletine Ünlü Ressamlardan tepki

Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde 24-31 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Göbeklitepe Resim Çalıştayı"nda yer alan ünlü ressamların eserlerinden oluşan serginin açılışı Belediye Sergi Salonu'nda yapıldı.

GÖBEKLİTEPE RESİM ÇALIŞTAYI SERGİSİNDE SİYAH KURDELE

       İskenderun'da yaşanan hain terör saldırısı ve Filistin'e yardım götüren yük gemilerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar yüzünden büyük üzüntü içersinde gerçekleştirilen açılışta kırmızı kurdele yerine siyah kurdele kullanıldı. Ayrıca davetliler kollarına siyah kurdele takarak hain saldırıları bir kez daha kınadıklarını duyurdu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışında morallerin oldukça düşük olduğu gözlendi.

FAKIBABA: "GERÇEKTEN BÜYÜK ŞOK İÇERSİNDEYİM"

      Yaklaşık bir hafta boyunca Şanlıurfa'nın çeşitli tarihi ve turistik yerlerinde resim çalışmaları yapan ünlü ressamların eserlerinden oluşan sergiyi gezen ve eserlere büyük hayranlık duyduğunu anlatan Başkan Fakıbaba, gerek İskenderun'da 6 askerimizin şehit olmasına neden olan hain terör saldırısını gerekse de İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırıdan dolayı söyleyecek söz bulmakta zorluk çektiğini belirterek, ciddi bir şok yaşadığını ve her iki hain saldırıyı da şiddetle kınadığını söyledi. 

      Başkan Fakıbaba, "Gerçekten Şanlıurfa Belediyesi olarak ulusal bir kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık. Ancak bu etkinliğin finalinde bizleri üzen iki menfi olayın yaşanması morallerimizi oldukça bozdu. Bu yüzden bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Şok içersindeyim. Yaşanan hain saldırılarda yaşamını yetiren şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine ise başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim" dedi.

    Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Basri Erdem, Prof. Seyid Bozdoğan. Prof. Ali Candaş, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Bedri Karayağmurlu, Yrd. Doç. Turan Enginoğlu, Ressam Zeki Serbest, Yrd. Doç. Numan Arslan, Öğr. Grv. Hakan Esmer, Doç. Zeliha Akçaoğlu, Öğr. Grv. Hande Rastgeldi, Yrd Nevin Yavuz Azeri, Orhan Umut, Hasan Rastgeldi ve Meher Bayramoğlu gibi ünlü ressamların eserlerinden oluşan sergiyi sanatseverler bir hafta boyunca gezebilecek.     

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.