banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı

      Toplantının asıl gündem maddelerine geçmeden önce Belediye Meclis üyeleri tarafından çeşitli konularda meclise sunulan soru önergeleri birer birer okundu ve ilgili birimlere havale edildi.

       Daha sonra toplantının asıl gündem maddelerine geçildi. Toplantının 1. gündem maddesini görüşen Belediye Meclis Üyeleri, İsa Çiftçi isimli vatandaşa ait 2010 model Yamaha marka 1 adet motosikletin oy birliğiyle Şanlıurfa Belediyesi'ne hibe edilmesine karar verdi. Hibe edilen motosikletin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vereceği öğrenildi.

    "Eski(Aşağı)Sanayi Sitesinin ve Kızılkoyun Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Olarak İlan Edilmesi" başlıklı 2 ayrı gündem maddesini uzun uzadıya tartışan Belediye Meclis Üyeleri önce söz alarak konu hakkında görüşlerini bildirdiler.

    Zaman zaman kısa süreli gergin anların yaşandığı görüşmelerde net bir karara varılamayınca her iki gündem maddesinin yarınki birleşime bırakılmasına karar verildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİMİ GRUP TOPLANTISINDA TARTIŞACAKLAR…

    Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada söz alarak konuşma yapan AKP Grup Sözcüsü M.Adil Saraç, gerek Aşağı Sanayi Sitesinin gerekse Kızılkoyun Bölgesi'nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmesi hususunda ani bir karar vermenin yanlış olduğunu belirterek her iki gündem maddesini kendi parti gruplarında tekrar ele alacaklarını ve bundan sonra bir karara bağlayacaklarını söyledi.

     Belediye Başkanı Fakıbaba ise bu görüşe saygı duyduklarını ancak her iki gündem maddesinin fazla zaman kaybına uğramadan karar verilmesi gerektiğini hatırlatarak kaybedilen zamanın Şanlıurfa'ya fayda değil zarar vereceğini dile getirdi.

     Görüşmelerin sonunda yapılan oylamada her iki gündem maddesinin de bugünkü birleşimde değil yarınki birleşimde tekrar ele alınmasına karar verildi. Bu karar neticesinde İmar Komisyonu konuyu tekrar tartışarak meclisin gündemine sunacak.

     Kısa bir aranın verildiği toplantının 2. kısmında imarla alakalı konuların yer aldığı dilekçeler oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.

    Eski(Aşağı)Sanayi Sitesinin ve Kızılkoyun Bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Olarak İlan Edilmesi" başlıklı 2 ayrı gündem maddesi ile çeşitli imar tadilatlarını içeren "İmar Komisyon Raporları" yarın gerçekleştirilecek olan birleşim toplantısında görüşülecek.

     Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Birleşim Toplantısı 6 Temmuz 2010 Salı (Yarın) Saat 14'te Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.