banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

TBMM Başkanlığına İsmail Kahraman seçildi

TBMM Başkanlık seçimi sona erdi. Meclis başkanlığına 3. turda en çok oyu alan AK Parti adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman seçildi.

TBMM Başkanlık yarışı Genel Kurul’da saat 15.00 itibariyle başladı. Birinci ve ikinci turlarda hiçbir aday yeterli çoğunluğa ulaşamamıştı. Üçüncü turda salt çoğunluk arandı. Bu turda AK Parti adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 316 oy alarak Meclis Başkanlığına seçildi.

3. turda CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan 125 oy, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu 40 oy, HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise 41 oy aldı.

Böylece, AK Parti adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman en çok oyu alarak 27'nci Meclis Başkanı oldu.

İsmail Kahraman kimdir?

1940 Rize doğumlu olan İsmail Kahraman Refah Yol Hükümetinde görev yapmıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yapmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kahraman, evli ve dört çocuk babasıdır.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.