banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Taziyede konuşan Çelik; Esed senin cürmün ne kadar? VİDEO

Taziye çadırında bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Biz Suriye ile savaş halinde değiliz ki, biz savaştan yana değiliz ki, kaldı ki cürmün nedir Allah aşkına Türkiye ile savaşabilecek cürmün mü var” diyerek Akçakale’ye Suriye tarafından atılan top mermisine tepki gösterdi.

 

Taziyede bulunan kalabalığa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ve çok üzüntülü olduğunu ifade eden Bakan Faruk Çelik; “Acınız acımız, hepimizin yüreğini yaktı bu olay, ben inanıyorum 75 milyon vatandaşımız da aynı sızıyı taşıyor. Ama ne olur provokasyona gelecek şekilde birilerinin başka amaçlarla gerçekleştireceği girişimleri de tespit edecek, onları da yetkililere teslim edecek şekilde vakur bir duruş sergilememiz gerekiyor. Endişeniz olmasın, alınması gereken önlemlerin bazıları alındı. Bazı evler boşaltıldı, boşaltılması gereken evler varsa teknik olarak bu çalışmalar yapılıyor, yapılsın. Kaç ev boşaltılacaksa sınır bölgesinde bunlarla ilgili her türlü önlemlerimizi almış durumdayız. Ama bunlar periyodik olarak gidiyordu. Ama bilemiyorsun ki... Biz Suriye ile savaş halinde değiliz ki, biz savaştan yana değiliz ki, kaldı ki cürmün nedir Allah aşkına Türkiye ile savaşabilecek cürmün mü var” dedi.

Buradan Akçakale merkeze geçen Bakan Çelik ve beraberindekiler aynı saldırıda hayatını kaybeden Gülşen Özer'in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

 

Gülşen Özer'in eşi İbrahim Özer'le taziyeleri kabul ettikleri Ahmet Akay Taziye Evi'nde görüşen Çelik, Özer'e, başsağlığı dileklerini iletip, aileye sabır diledi.

Bakan Çelik ardından ilçe merkezindeki çarşıda bir süre yürüyerek Akçakalelilere başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Bakan Çelik'e ilçedeki ziyaretine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez eşlik etti.

Ömer Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.