banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Tarıma Dayalı Sanayide Marka Şehirler Olacağız

DEMİRKOL: Hedefimiz Tarıma Dayalı Sanayide Marka Şehirler Arasında Yer Almaktır.  

 

            AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Elektrik Mühendisi Fevzi DEMİRKOL, Şanlıurfa’nın tarıma sanayide marka şehirler arasında yer alması gerektiğini belirtti.

 

            DEMİRKOL, tarımsal ürünlerinin civar illere pazarlanmasından ziyade kısa vadede bir kısmının, orta ve uzun vadede ise tamamına yakınının Şanlıurfa’da kurulacak sanayi yatırımları aracılığı ile kaliteli ve marka olabilecek mamullere dönüştürülmesinin ilimizin kalkınmasında hayati öneme haiz olduğunu açıkladı.

 

Tarımsal hammaddelerin ( pamuk, mısır, ayçiçeği, vb.) işlenerek mamul haline dönüştürülmesi için Şanlıurfalı sanayicilerin bu konuda yatırım yapmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden DEMİRKOL, bu sorumluluğu hep birlikte paylaşmamız gerektiğini belirtti.

 

            Fevzi DEMİRKOL, ilimizin; genç işgücüne sahip olması, komşu ülkelere yakınlığı, organize sanayi bölgeleri için özel teşviklerin olması (enerji, SSK prim indirimi), Mersin - İskenderun ve Ceyhan limanlarına yakınlığı ve ulaşımın otoban ile sağlanabiliyor olması gibi sıralanabilecek daha birçok benzer avantajın fırsata dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.