banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Tarım Bakanlığına atanan Urfalıların İsim Listesi...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra Şanlıurfalı bir çok ismi bakanlıkta faklı görevlere atadı. Başta Belediye Başkanlığı görevini yaparken başkan yardımcıları olan Fevzi Yücetepe, Habib Arslan ve Emin İzol olmak üzere tam 15 ismi bakanlığın çeşitli görevlerine atandığı ortaya çıktı.

bazı ulusal ve Ankara merkezli haber sitelerinde eleştiri konusu olan bu atamalarda Fakıbaba'nın, bazı bürokratları görevden alarak yerlerine yeni isimler atadı. Bunların Urfalı olması birilerini rahatsız etti.

SGK Rehberinden yer alan habere göre 20 Temmuz 2017 tarihinde Bakanlık görevini devralan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bazı atamaları şu şekilde:

Görevden alınanlar ve göreve getirilenler:

1. Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ali Recep Nazlı (Ziraat Mühendisi) Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü emrine görevlendirilerek, yerine Kalkınma Bakanlığı uzmanı olan bakanın yeğeni Şanlıurfalı Esin Nacar vekaleten atanmıştır.

2. TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı (Veteriner Hekim) Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü emrine görevlendirilerek, yerine Hakan Kalender vekaleten atanmıştır.

3. TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan (Ziraat Yük. Müh.) Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü emrine görevlendirilerek, 233 sayılı KHK’ye aykırı olarak yerine Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı 233 sayılı KHK’ya açıkça aykırı olarak vekaleten atanmıştır.

4. TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Salih Başparmak Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü emrine görevlendirilerek, yerine Diyarbakırlı Sosyolog Üzeyir Tekin vekaleten atanmıştır.

5. Et Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ethem Kalın (Veteriner Hekim) Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü emrine görevlendirilerek, yerine Fen Bilimleri Bölümü mezunu Şanlıurfalı Ferda Yıldırım vekaleten atanmıştır.

6. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne Şanlıurfalı Müslüm Beyazgül vekaleten atanmıştır.

7. Personel Genel Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığından Şanlıurfalı Halil Fincan vekaleten atanmıştır.

8. Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına Şanlıurfalı Emin İzol (Makine Mühendisi) vekaleten atanmıştır.

9. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına Şanlıurfalı Habib Aslan vekaleten atanmıştır.

10. Bakanlık Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına Şanlıurfalı Osman Güzelgöz vekaleten atanmıştır.

11. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığına Şanlıurfalı Fevzi Yücetepe atanmıştır.

12. Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına daire başkanı olarak Şanlıurfalı Fatih Akça atanmıştır.

13. Strateji Geliştirme Başkanlığına Daire Başkanı olarak atanan Nihat Sabuncu Sağlık Bakanlığı denetçisi Şanlıurfalıdır.

14. TMO-TOBB-LİDAŞ yönetim kurulu üyeliğine Şanlıurfalı Emlakçı Necip Özbek atanmıştır.

15. TMO-TOBB-LİDAŞ yönetim kurulu üyeliğine Şanlıurfalı Manifaturacı Halil Beyaz atanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.